Ivošević: Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti

Ostavite komentar


  1. Dosledno, nema šta! Ako sudija kaže da su isti izborni uslovi fer u Šapcu a istovremeno da nisu fer u ostatku države, onda se ja njemu divim do imbecilnosti, što bi rekao legendarni Zoran Radmilović.

    1. Slobodni mediji, izbori bez pritiska i prisile su SLOBODNI IZBORI. U Sapcu su slobodni a na nivou drzave nema slobodnih izbora. Sacuvajmo slobodni Sabac i demokratiju pa oslobodimo celu Srbiju.

      1. Na prethodnim izborima, 2016 godine, je samo potvrdjen kontinuitet vlasti a ne dolazak Nebojse Zelenovica. Grad slobode i demokratije. Otvoreni mediji, izbori bez pritisaka. Sacuvajmo slobodu u Sapcu.

        1. Jej av-sendviče Ivoševiću. Bojkot u totalu ili nema bojkota – nećemo se sad igrati politike. Parcijalni izlazak bi zbunio ionako raspamećene birače. I na kraju bitno je šta je Đido rekao – BOJKOT NA SVIM NIVOIMA!

    1. Slažem se s Vama, Rajka. Pozovimo opoziciju za koju smo dušom i srcem da izađe na izbore i pruži nam mogućnost da glasamo i budemo predstavljeni u parlamentu.

  2. ZZS je došao na vlast u Šapcu 2016. godine zahvaljujući kupovini glasova preko Centra za socijalni rad, a njihov koalicioni partner Nemanja Pajić zahvaljujući kapilarnim glasovima iz Doma zdravlja Šabac. Tako da , gospodine Ivoševiću, iako cenimVaše stavove, o nekim stvarima se morate prethodno informisati tj. bilo bi dobro da znate predistoriju.

    1. Na prethodnim izborima, 2016 godine, je samo potvrdjen kontinuitet vlasti a ne dolazak Nebojse Zelenovica. Grad slobode i demokratije. Otvoreni mediji, izbori bez pritisaka. Sacuvajmo slobodu u Sapcu.

      1. Baš su otvoreni mediji. TV Šabac u vlasništvu jednog Živanovića ( u stvari Dušana Petrovića ), Glas Podrinja u vlasništvu N.Živanovića ( čitaj Dušana Petrovića ). Podrinjske ( Šabački INFORMER sa sve ,, novinarom,, Hanibalom Kovačem i TV AS koji će za pare objaviti šta god koja strana hoće.Luka, kaži šta od ovoga nije tačno ?

  3. Čak i da je tačno ovo što govori Sudija Ivošević, negativne posledice izlaska na izbore za bilo koji nivo vlasti su mnogo veće, i dugotrajnije. Jednokratno, izgleda da bi uspeh na lokalnom nivou bio veliki dobitak ali, suštinski, apsolutni bojkot je mnogo veći udarac za autokratski režim.

  4. Republicki izbori su jedno a lokalni sasvim drugo tako da i ne treba da budu raspisani
    u isto vreme.
    Ova vlast to zna, a znaju da ne bi imali uspeha na lokalu u toj meri ako ne bi bili odrzani u isto vreme.
    Tako da je g. Ivosevic u pravu kada kaze da Sabac i Paracin ne treba prepustiti SNS
    bandi.
    U Turskoj imate primer autokrate Erdogana na
    vlasti ali Istanbul je izgubio.
    Treba dobro da razmisle o bojkotu na lokalu!

  5. Šta će se desiti izađe li opozicija na izbore samo u Šapcu i Paraćinu? Vrlo jednostavno. Dve stvari. Prva – počeće baražna paljba iz svih tabloidnih oruđa da im je samo vlast važna____ (ubaciti neki tabloidni nastavak po želji tipa „monstruozno“, „skandalozno“ ili opis „pljačkaši“, „razbojnici“ i slično). Drugo, daje se prilika „mašineriji“ da sve logističkje, botovske, džipovske i slične resurse usmeri tamo. Rezultat će biti isti, samo će opozicija dodatno biti ponižena.

  6. Zarad malo vlasti na lokalu pripadnici SzS će pokaziti sve ono za šta tvrde da su im principi.

    1. Zarad mnogo vlasti nad svima nama, vlast će pogaziti sve ljudske i moralne zakone

  7. – Opozicija se našla u „izbornim makazama“ pa sada ne zna kako da postupi.
    – Razlog: zakazani su istovremeno republički i lokalni izbori – znači 2 liste.
    – Ako stvarno bojkotuju izbore, rizikuju da na lokalu izgube vlast koju ponegde još imaju.
    – Na republičkom nivou će teško proći cenzus čak i kao jako široka koalicija (nešto nalik DOS-u).
    – Znači, epilog potpunog bojkota izbora je, uz smanjenje procenta izlaznosti, i realna mogućnost gubitka vlasti na lokalu.

  8. Jasno je kako su u Šapcu žuti dobili vlast 2016 kupovinom glasova. Naravno čerupajući građane , sada tu mogućnost nemaju. P sce izbore za Mesne Zajednice su izgubili sa 15 nula.

  9. „Ivošević: Odluku o bojkotu izbora u Šapcu i Paraćinu treba prepustiti onima koji su tamo na vlasti.“ Nadam se da imaju toliko političke midrosti da o tome i ne posmisle da ih spreče! Čak što više tamo će se usresrediti Falanga sprskog Musolinija da pokaže koliko je divljačka.

  10. Budimo prakticni. Cilj politcke borbe je da se osvoji vlast. Vlast je osvojena u Sapcu, Paracinu. Cemu je prepustiti? Ili masterminds iz Saveza misle da ce doci na vlast bezeci od cinjenica (bojkot?)

    1. znači na republičkom nivou bojkotujemo jer nema uslova za izbore a na lokalnom su fantastični uslovi ? jel vam jasno da je takav stav neodrživ kod 99% glasača izvan Šabca ?

  11. Poštujem g.Ivoševića,i sam slično mislim .Ima tu dosta razloga za i protiv izlaska na izbore u gradovima gde je opozicija na vlasti.Ali,odluka je na Draganu Đilasu ,prvom čoveku SZS.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.