Ivošević: Vučić i Dačić su Briselskim sporazumom narušili vladavinu prava u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Hvala na ovako istinitim recima. Drzavu vode poltroni i izdajnici koji su se zgadili svom narodu. Kosovo i Metohiju su izdali do dna,dadose im sve sem formalnog priznavanja a narodu se prestavljaju kao postenjacine.A od SNS Sekte nije bilo gore vlasti,a ni vecih izdajnika.

  2. Kristalno jasno ali međunarodni odnosi se više oslanjaju na realnost i silu nego na pravo, nažalost.

  3. Bivši sudija je najčešće upravu u svojim stavovima. Sada greši. Kao u vecina pravnika i on u ovom slučaju misli da papir ( ustav /zakon ) može da kreira život . Papir može samo da uredjuje život . Mi smo sad u situaciji da Kosovo više nije deo Srbije. U susret ovoj činjenici treba urediti odnose Srba i Albanaca. Briselski sporazum je samo prvi korak. Otvaranje ambasade Srbije u prištini je kraj procesa .

  4. Formalno Ustav Srbije postoji, u njemu pise to sto pise. Ali, u njemu pise i da postoji i podela vlasti i nadleznosti organa, ali praksa sve to demantuje. Realnost demantuje preambulu Ustava. Pitanje je da li se cvrsto drzati forme koja nma nikakvu sadrzinu, ili prihvatiti realnost. Mislim da je realnost nesto gde moramo da obitavamo zajedno sa drugima. Srbija nije sama na svetu, ona zeli u EU, a ne obrnuto, mora da ispostuje uslova ulaska, a ne da se inati i zali, protestvuje. Nije upoziciji da tako radi, neozbiljno je. U Srbiji nema ni V od vladavine prava, podela vlasti je iluzorna, sudstvo fakticki ne postoji, mislim na sudstvo sa bar nekim segmentom nezavisnosti. U takvim okolnostima pozivanje na vladavinu prava ima bljutav ukus. Forma bez dodira sa realnoscu. Kada bi postojala samo forma glediste potpuno ispravno i logicno, ali forma nije sama sebi svrha. Nije umesno insistirati na necemu sto je nerealno, a posebno imajuci u vidu da postoje razlozi zasto su se razisli forma i realnost i za te razloge je krivac tadasnja srpska vlast. To se ne moze izbrisati.

  5. Bravo za analizu uvaženog sudije.To što su izdajnici potpisali mogu okačiti mačku o rep.KiM su deo Republike Srbije po međunarodno pravu.

  6. Ne znam kako bi vratili predstavnike države Srbije na KiM i kako bi to radilo?

  7. Zar nije glavna kočnica u tumačenju,kako da se formira Zajednica,da li po našem shvatanju Ustava Srbije,ili po Ustavnom zakonu Kosova.Glavna je začkoljica u ingerencijama ZSO,po našem shvatanju ili tumačenju rukovosvtva Kosova.Ovo nije detaljno razjašnjeno u Briselskom sporazumu,pa zbog toga imamo razčočito tumačenje.

  8. Članicama EU izgleda se mnogo dopao Vučićev način vladavine /“ko šiša Ustav!“/ i sada to i sami primenjuju.

  9. Slazem se s mojim bivsim kolegom,Ivosevicem, o raskidu Briselskog sporazuma. Mislim da bi se to rado prihvatilo i od strane Kosova, kako se ne bi vise digla tolika galama oko nesprovodjenja tog Sporazuma u pogledu formiranja Zajednice srpskih opstina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.