Iz stranke isključena četiri odbornika 1Isključeni odbornici: Zoran Stojanović, Žarko Todorović i Ivan Jovanović

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pirotu uoči minulih Uskršnjih praznika stiglo je saopštenje o isključenju četiri odbornika SNS-a u Gradskoj skupštini a danas je stigao odgovor isključenih odbornika koji su formirali novu Odborničku grupu pod nazivom “Najbolje za Pirot“.

 U saopštenju GO SNS-a se navodi da su odlukom Izvršnog odbora iz stranke 22. marta isključeni odbornici Ivan Jovanović, Žarko Todorović, Zoran Stojanović i Dobrivoje Arandjelović jer su postupali suprotno Statutu SNS-a“. U saopštenju GO SNS-a se još navodi i da su oni obavešteni o ovoj odluci i da je od njih zatraženo da vrate mandate koja im je stranka poverila.

Reagujući na saopštenje lokalnog SNS-a, odbornici Odborničke grupe “Najbolje za Pirot“ u saopštenju navode da će kao legalno izabrani predstavnici gradjana nastaviti da rade kao i do sada u interesu Pirota i Piroćanaca, na ispunjavanju obećanja datih gradjanima. U saopštenju se navodi i da pozivaju poverenika lokalnog SNS i grupu, kako navode “uhlebljenih“, za koju niko nikada nije glasao da odborničke mandate i poverenje gradjana osvoje na sledećim izborima. U saopštenju oni podsećaju “da su po Zakonu odbornički mandati u vlasništvu odbornika i da se ne mogu dozvoliti bilo kakavi pritisci na odbornike Odborničke grupe “Najbolje za Pirot““. Podsećamo da je potpisivanjem koalicionog  sporazuma o zajedničkom delovanju Koalicije za Pirot (KZP) i Srpske napredne stranke (SNS), dotadašnja opoziciona SNS

krajem juna prošle godine postala deo gradske vlasti. Gradska skupština Pirota ima 56 odborničkih mesta. Većinu čine KZP, SNS, SPS i jedan odbornik SDS-a. U opoziciji je do sada bila GG „Pirotska nova snaga“ . Delovanje nove Odborničke grupe “Najbolje za Pirot“ znaće se već na narednoj sednici Gradske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari