Vojvođanski front: Crveni karton za gradonačelnika Zrenjanina 1Foto: MP - Grad Zrenjanin

Koalicija Vojvođanski front saopštila je danas da gradonačelnik Zrenjanina i celokupna gradska vlast zaslužuju „crveni karton“ za način na koji su upravljali Zrenjaninom u poslednje četiri godine i podsetila da je na današnji dan, pre 251 godinu, taj grad dobio senat i sud.

„Već godinama nestručna i bahata gradska vlast zaboravlja da je 6. juna 1769. godine, tadašnji Bečkerek, dobio status Slobodnog carskog trgovišta. Još je bitnije istaći da je taj dan značio početak parlamentarizma u gradu, pošto je Bečkerek tada dobio i svoj prvi senat. Grad je Carskom poveljom dobio i prvi sud. To je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada“, naveo je Vojvođanski front.

Ocenili su da aktuelnoj gradskoj vlasti nisu bitni ni prvi senat, ni prvi sud, ni privredni razvoj, ni nastanak prvih kulturnih institucija.

„Nesposobni i nestručni gradski oci Zrenjanina urušili su gradsku Skupštinu, dodatno unizili Gradsko veće i čitav sistem lokalne vlasti podredili uskoj grupi okupljenoj oko gradonačelnika. Lokalna vlast je vična samo jednoj stvari – davanju lažnih obećanja. Sramotno za naš grad“, poručio je Vojvođanski front.

Ocenili su da su građani Zrenjanina prepoznali bahatost i nestručnost gradske vlasti i da će na predstojećim izborima glasati za njihovu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari