miketićFoto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Da se pozivi za izlazak na izbore, uoči gotovo svakog izbornog ciklusa gomilaju po tuđim poštanskim sandučićima nije nikakva novost. Štaviše.

Fantomski glasovi, živi i mrtvi lebde kao senka sumnje u regularnost izbornog procesa decenijama unazad.

Novost bi, zapravo, bilo da takav neminovni slučaj, verni pratitelj i uhoditelj koji se krišom uvlači u tuđe poštanske sandučiće, uoči izbora, dobije konačno, bar u jednom, prvom primeru – svoj epilog na sudu.

Stanar na broju 53, u jednoj od beogradskih ulica, po imenu Đorđe Miketić odlučio je, suočen direktno sa ovakvom vrstom sumnje u regularnost izbora, potraži pravdu pred sudom.

On je tužio ni manje ni više nego predsednicu Vlade Anu Brnabić jer se umešala direktno u slučaj, koji je, naznačimo, ne toliko običan stanar Miketić izneo u javnost – da na njegovu adresu stiže pošta (a prošle godine i glasački listić) za nepostojeću stanarku – Radicu.

Stanar Miketić je vrlo aktivan opozicioni političar, pa je stoga i izazvao premijerku da posveti jednu celu konferenciju za novinare o (ne)postojanju Radice i pokušaju otkrivanja Miketića u laži.

Đorđe Miketić bio je narodni poslanik u poslednjem sazivu Skupštine Srbije, a danas obavlja funkciju predsednika Gradskog odbora – Zajedno.

Nedavno ga je Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka odmah nakon raskida koalicije sa strankom Zajedno, optužio da mu je oduzeo Fejsbuk stranicu i time značajno uticao na efikasnost ove političke organizacije.

Miketić je to negirao, sukob je brzo prestao, a sada su zajedno ujedinjeni na listi Srbija protiv nasilja, uz druge proevropske stranke.

U junu 2020. bio je nosilac liste „Srce grada“ na lokalnim izborima u opštini Stari grad. Nakon izbora postao je odbornik u Skupštini opštine Stari grad u Beogradu. Bio je član i funkcioner Zajedno za Srbiju, član Senata Zajedno za Srbiju i koordinator za Gradski odbor Beograd. Na parlamentarnim izborima 2022. bio je osmi na listi „Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović“ i postao je poslanik u Skupštini Srbije.

Miketić je, sudeći po zvaničnoj biografiji, svestrano obrazovan.

Osim što je političar, on je i zubar i pisac.

Završio je Stomatološki fakultet u Beogradu, 2006. godine, gde je stekao i master diplomu iz oralne implantologije 2009, a kao stipendista švajcarskog ITI Instituta, nastavio je specijalizaciju iz iste oblasti na Univerzitetskoj klinici u Bonu.

Nakon toga, završio je studije književnosti na smeru Literatura i komunikacije, Fakulteta za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu 2014. godine, a zatim i master studije iz dramaturgije i filma na Akademiji scenskih umjetnosti, Sarajevo, 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari