Na adresu narodnog poslanika stigla pošta za nepoznatu osobu, pa saznao da je prijavljena kao stanar 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Narodni poslanik stranke Zajedno, Đorđe Miketić, sa svoje adrese odjavio je nepoznatu osobu. Da je na adresi to lice prijavljeno kao stanar, poslanik je saznao nakon što mu je stigla pošta na tu adresu, saopštili su iz stranke.

„Miketiću je stigla pošta u ime nepoznate osobe koja je, prema evidenciji, bila prijavljena kao stanar na njegovoj adresi iako takvu osobu ne poznaje. Iz tog razloga odlučio je da se pozabavi ovom situacijom i da obezbedi svoju adresu od daljih nepravilnosti“, navode iz Zajedno.

Dodaje se da je važeća procedura za odjavljivanje „slepih stanara“ veoma komplikovana, ali da postoji i kraći put.

„Standardna procedura je da vlasnik nekretnine prvo treba da poseti Upravu za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova, koja se nalazi na adresi u Ljermontovoj (sa privremenim sedištem u Omladinskih brigada 1). Tamo, uz dokaz o vlasništvu nad nekretninom, podnosi zahtev za informacije o spisku stanara prijavljenih na toj adresi“, objašnjavaju.

Međutim, tek nakon što se uplati odgovarajuća naknada i prođe mesec dana čekanja, napominju, vlasnik stana ima mogućnost da odjavi „slepe stanare“ sa njegove adrese prebivališta što će biti kasno za predstojeće najavljene izbore 17-tog decembra.

„Lakši i brži put je da vlasnik stana u lokalnoj policijskoj upravi podnese zahtev za odjavom svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji su tu zaista i prijavljeni. Tako će skratiti proceduru za mesece dana i onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Takođe je neophodno da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom kao i uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu“, saopštava Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari