Vučić: Odnosi sa SPS-om komplikovani 1TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je odnose sa Socijalističkom partijom Srbije kao „kompolikovane“.

On je, gostujući u emisiji Hit tvit na Tv Pink, rekao da postoji opasnost od formiranja tehničke vlade i da „svi oni zajedno sa SPS-om imaju tri, četiri odsto manje nego SNS“.

Na konstataciju novinarke da njegova izjava ukazuje da se ne može računati ni na čiju lojalnost, što se odnosi i na SPS, Vučić je rekao da izuzetno poštuje ljude koji glasaju za SPS i da ima korektnu saradnju sa Ivicom Dačićem, ali da je „realan i ozbiljan čovek“ i da „zna kako to ide“.

Na pitanje da li je Ivica Dačić premijer (što je naziv liste sa kojom SPS ide na izbore) ponuda ili neka vrsta upozorenja, Vučić je kazao da ne misli ni jedno, ni drugo.

– Oni će vam reći „mi moramo nešto da pričamo“, a mi smo bili fer, uvek sam izbegavao da idem u Jagodinu. Sada ću ići u Jagodinu na skup, ići ću i u Surdulicu, boriću se za svaki glas jer sam video šta su uradili poslednji put u Surdulici i na nekim drugim mestima. Više nikome neću da prepuštam glasove na bilo koji način – kazao je Vučić.
On je dodao da nije birao SPS kao koalicionog partnera zbog većine, već zato što smatra da je to dobro za stabilnost zemlje i napomenuo da će u budućnosti uvek tražiti od predsednika SNS Miloša Vučevića i stranačkog rukovodstva da prošire front sa ljudima sa kojima treba da se sarađuje.

– Ali onog sekunda ukoliko mi ne bismo imali većinu, bilo kakvu, sa našim čvrstim i stalnim partnerom kakav je Savez vojvođanskih Mađara, verujem da bi se neverovatnom brzinom i izuzetnom lakoćom formirala druga većina – rekao je Vučić.

On je večeras najavio da će srednjoškolci dobiti po 10.000 dinara, a studenti po 1.000 dinara uz studentsku karticu.

„Cilj liste Srbija ne sme da stane – 126 poslanika, apsolutna većina“

Ovom prilikom Vučić je rekao da je cilj liste „Srbija ne sme da stane“ da na parlamentarnim izborima osvoji 126 mandata, odnosno apsolutnu većinu.

On je za televiziju Pink kazao da „svim srcem“ podržava tu listu, te ponovio da je glas za bilo koju drugu listu „glas za (lider Stranke lsobode i pravde Dragana) Đilasa.

Kazao je i da izuzetno poštuje trgovce ali da je protiv bilo kakve političke trgovine.

Prema njegovim rečima, na izborima će verovatno biti 18 izbornih lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari