Miroslav Aleksićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da je rezultat glasanja koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izlasku na beogradske izbore 2. juna bio šest prema tri, jer se Demokratska stranka „priklonila stavu većine“, ali da po prvi put nije ispoštovana odluka većine, koja je bila za izlazak na izbore.

Aleksić je za televiziju N1 rekao da su u toj koaliciji i do sada imali različite stavove, ali da je „mišljenje većine prihvaćeno po demokratskim principima i pravilima“.

„Prvi put imamo situaciju da nije ispoštovan taj stav da se ispoštuje odluka većine, ali ne smatram da je to sada neki problem. Mi ćemo sasvim sigurno sarađivati. Na istom smo cilju. Možda ćemo na neke lokalne izbore izaći zajedno, na neke ne. Mislim da nam se modeli borbe protiv ovog uzurpatorskog režima razlikuju i imamo pravo na različita mišljenja. Nemamo šefa koji kaže ‘tišina tamo’, nego mislimo svi svojim glavama i imamo svoje organizacije“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su se građani Srbije umorili „od jalove priče“ ko će s kim i gde.

„Mi moramo da uradimo nešto konkretno. Moramo da budemo tu. Nismo spremi da se predamo iako su jači od nas jer imamo obavezu da branimo građane i da branimo ovo društvo. Ne smemo da se vraćamo sad unazad. Ne smemo da bežimo nazad, sada kada su oni popustili“, zaključio je Aleksić.

Protiv izlaska na izbore večeras su od članica koalicije „Srbija protiv nasilja“ samo Stranka slobode i pravde (SSP) i Srbija Centar (Srce) ostale pri stavu da ne treba učestvovati na beogradskim izborima, jer je Demokratska stranka nakon glasanja protiv saopštila da će se prikloniti stavu većine – da se na izbore izađe, dok je beogradski odbor stranke Zajedno sapštio da se ta stranka zalagala za jedinstveni stav oko izbora, a da će, ukoliko nema jedinstvenog stava oni na izborima učestvovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari