Đorđević (ZLF): Nije bilo sastanaka s vlašću iza zatvorenih vrata oko vraćanja oborenih lista 1foto FoNet Milica Vučković

Kopredsednica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je danas da nije bilo sastanaka „iza zatvorenih vrata“ s predstavnicima vlasti u vezi vraćanja oborenih opozicionih lista za lokalne izbore 2. juna.

 

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine (RTS) ocenila da je obaranje tih lista „orkestrirana akcija s ciljem iznurivanja opozicije“ ali i pokušaj „obesmišljavanja“ nedavno usvojenih dopuna zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

„Meni je to izgledalo kao orkestrirana akcija. Jedan cilj je iznurivanje opozicije, prvo smo se mučili da dobijemo notare, overitelje i jako mnogo vremena trošite da biste uopšte mogli da se kandidujete a onda kreće iscrpljivanje s neosnovanim prigovorima“, rekla je kopredsednica ZLF.

Ocenila je da je drugi cilj te „akcije“ da se pošalje poruka da dopune zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje su po njenim rečima, usvojene zbog migracije birača, budu obesmišljene i ismejane kako opozicija više ne bi imala snažne argumente u javnosti zašto i dalje treba da se bavi biračkim spiskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari