Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja" pozvala ODIHR da se lično uveri u kršenje izbornog procesa: "Kupuju siromašne birače, a pakete pomoći skladište u mesne zajednice" 1Foto: Zrenjanin protiv nasilja

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biram Zrenjanin“ pozvala je članove posmatračke misije Kancelarije OEBS-a (ODIHR) da se lično uvere u, kako tvrdi, nezakonite predizborne aktivnosti SNS.

Oni su u saopštenju optužili SNS da uveliko „kupuju“ birače i upozorili na „skladištenje paketa“ u mesnim zajednicama.

Ističu da je očito da se ti paketi koriste samo u svrhu kampanje SNS-a i kupovinu socijalno ugroženih birača.

– Preporučujemo članovima misije ODIHR da posete i objekat na izlasku iz grada u pravcu Novog Sada i lično se uvere u način obavljanja predizbornih aktivnosti koje praktikuju naprednjaci. U ovoj kampanji su nam uništeni plaćeni bilbordi, gotovo sve plakate, zatvoren nam je prostor na radio-televiziji koja poseduje kanal sa lokalnom frekvencijom u vlasništvu svih građana Zrenjanina. ODIHR ne sme da ćuti na ove primere kršenja prava i sloboda učesnika u izbornom procesu – kaže se u saopštenju.

Kako dalje objašnjavaju, devet dana pred izbore pojavila vest da je Grad naručio 5.000 paketa namenjenih socijalno ugroženim građanima, te da je za njihovu nabavku iz budžeta izdvojeno 5.563.900 dinara.

– Smatramo da je ovo posao za Misiju ODIHR i da će samo tako steći jasnu sliku o manipulacijama i kršenju zakona koje sprovodi SNS – zaključili su.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanina“ čine Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari