Dr Milić: Pretnje političarima su nedopustive i u normalnim uslovima, a posebno u kampanji 1foto: Dimitrije Nikolić/ATAImages

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, inače nosilac liste istoimene grupe građana na lokalnim izborima u Nišu, osudio je danas napad na nosioca koalicije „Biramo Niš“ Đorđa Stankovića i pozvao policiju da hitno reaguje.

Milić je na konferenciji za novinare ocenio da je tako nešto „nedopustivo u normalnim uslovima, a posebno u predizbornoj kampanji“.

Stanković, inače Kandidat za gradonačelnika juče je saopštio da su mu upućene pretnje da „izmesti porodicu“ iz Niša.

On je na konferenciji za novinare rekao da je iz više izvora nezvanično savetovan da „izmesti porodicu iz Niša“, da mu je rečeno da to nisu „čaršijske priče“ i da sledi priča o njegovom bratu, majci i njemu u medijima.

„Stanković i njegova porodica imaju moju punu podršku“, rekao je Milić na konferenciji za novinare.

On je pozvao Policijsku upravu u Nišu da hitno reaguje i pronađe vinovnike koji su pretili Stankoviću.

„Ukoliko pobedimo na izborima, eliminisaćemo takve stvari, kako Niš nikada više ne bi bio grad horora, terora i podmetanja, već grad slobode gde će svako imati pravo da kaže svoje mišljenje jasno i glasno, bez straha da će snositi posledice“, istakao je Milić.

On je, povodom informacija o korupciji u koju je umeštano aktuelno rukvodstvo grada, rekao da očekuje da pred sudom odgovaraju svi koji su bili uključeni u koruptivne aktivnosti i doprineli uništavanju grada.

„Svi koji su učestvovali u korupciji, nameštali tendere, krali pare od građana, uništili ovaj grad, moraće da odgovaraju pred sudom“, rekao je on, dodajući da njegova Grupa građana nije za revanšizam, već je za pravdu.

„Uzbunjivač iz Gradske uprave govorio o epskoj korupciji u Nišu. Sada postaje jasnije zbog čega je naš grad toliko potonuo u svakom smislu, jer su novci građana odlazili u nekom drugom pravcu“, naglasio je Milić.

On je rekao da je prema tvrdnji uzbunjivača, „samo jedan kvadratni metar ograde“ postavljane na bulevarima koštao 500 evra.

Dodao je da SNS „sada radi jedan opasan trik i obmanu tako što  na izbornu listu za Grad Niš stavlja kompletno nove ljude, bez stare garniture koja je „omrznuta od naroda“.

Međutim, niko iz te stare garnuture nije smenjen.

„Da su bili iskreni, sve bi ih promenili i doveli nove i kvalitetne ljude“, rekao je.

„U njihovim redovima sada je velika drama. SNS me podseća na veliki ringišpil koji se okretao 12 godina pa odjednom stao, a oni sišli pa počeli da bauljalu i ne znaju gde će. Šta god da urade, naprave greške“, kazao je.

Ocenio je da je moguće da će predstojeće izbore u Nišu odlučivati jedan ili dva posto glasova, te da je zbog toga bitno da što više ljudi izađe na birališta.

„Nemojte da budete oni koji će ostankom kod kuće omogućiti epsko propadanje Grada. Onima kojima se ne sviđa naša lista, nemojte da glasate za nas. Imate druge pristojne liste, zaokružite njih“, kazao je.

Jedino je zamolio građane da ne glasaju za one koji su „doveli do propadanja grada“.

Poručio aktuelnoj vlasti da narod ne mogu da prevare ovoga puta.

„Zar zaista mislite da su Nišlije teletabisi i da reguju na daljinac iz Beograda koji nas pali i gasi? Ovo kažem miroljubivo- Nišlije kad ustanu bude opasno, oni znaju da brane i odbrane pravo na slobodu“, rekao je i podsetio na građanski protest zbog izborne krađe 1996. godine.

Dodao je da će Grupa građana „Dr Dragan Milić“ nakon izbora sarađivati sa svim političkim opcijama koje su protiv „aktuelne nakaradne vlasti“, a budu prihvatile departizaciju kao uslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari