Šapić: Nisam primetio da Vučić vodi kampanju za lokalne izbore 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Aleksandar Šapić, kandidat liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ za gradonačelnika Beograda izjavio je da „svakako veruje da će sve što je urađeno u prethodnom periodu Beograđani prepoznati“ i omogućiti sadašnjoj vlasti da nastavi da radi ono što je započela a za sebe kaže da je najtoleratniji političara na ovim prostorima.

„Čim sam postao gradonačelnik, odmah je krenula tema novih izbora. To nisu normalne okolnosti. U jednom trenutku je opozicija tražila moju smenu, već posle tri-četiri meseca. Ima dosta projekata za koje sam se nadao da će možda biti započeti, Bulevar patrijarha Pavla, recimo… To mi je jako žao što nismo uspeli ni da započnemo. I ta kanalizacija u Borči“, rekao je Šapić u intervjuu za NIN, na pitanje šta nije stigao da uradi kao gradonačelnik.

Na pitanje zar je potrebno da predsednik države vodi kampanju za lokalne izbore, Šapić je odgovoro da „nije primetio“ da Vučić vodi tu kampanju.

„Bio je na mitingu u Novom Sadu i u Lazarevcu, gde još on tačno vodi kampanju? Koliko pratim politiku, nikad manje neki predsednik nije učestvovao u kampanji. Pa čak i Vučić nikad manje nije učestvovao u bilo kojoj kampanji“, naveo je Šapić.

„Nikada manje predsednik države, u tu ću da ubrojim i Tadića i Nikolića i Vučića, nije učestvovao u nekoj kampanji“, ocenio je Šapić. „Predsednici su i ranije bili nosioci raznih lista, pa i lokalnih. Zakonski je dozvoljeno. E sad, da li je to bilo neophodno, to je bila odluka stranke, a Aleksandar Vučić se saglasio. On je svakako najuticajnija i najautoritativnija ličnost u državi. I odluka stranke je da je to politički isplativije“, rekao je Šapić.

On je istakao da nikad nije bežao od svog imena i naveo da je njegovo ime takođe na glasačkom listiću, kao prvog na listi, da „nije sakriveno“ i ocenio da je politička opcija kojoj pripada jedina koja svaki put par meseci pre izbora kaže ko će biti kandidat.

„Tačno je da su izbori lokalni, ali isto je tačno i da je atmosfera u kojoj se oni održavaju drugačija, ljudima su daleko važnije stvari koje se dešavaju na globalnom nivou, pa onda, naravno, i na našem, nacionalnom“, kazao je on.

Na pitanje o njegovim nastupima u javnosti, rekao da nikada nije prvi nikog napao, niti uvredio.

„A da li sam se branio? Da. I uvek ću se braniti“, kazao je.

„Ja mislim da sam najtolerantniji političar na ovim prostorima. Nađite mi još jednog kome konferencije za štampu izgledaju kao moje, na kojoj svako radi šta želi. Nađite mi samo još jednog“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari