Saša Paunović: Beogradski SNS zove ljude predstavljajući se kao "kabinet Vučića"? 1Foto: BETAPHOTO/MILOSMISKOV

Saša Paunović, bivši predsednik opštine Paraćin i član Demokratske stranke, kaže da se beogradski SNS prilikom pozivanja građana koje pitaju „kome će dati podršku na izborima“, predstavlja kao kabinet Aleksandra Vučića.

„BG SNS ladno koristi Viber ID koji identifikuje pozivaoca tako što su nalog nazvali „Kabinet predsednika“ 😀 😀 😀
Kad zovu neupućeni penzioner misli da ga zovu iz „onog“ kabineta. Kakva kreativnost“, objavio je Paunović na svom nalogu na mreži Iks.

Nekoliko dana ranije Paunović je objavio slično, navodeći da je reč o lažnom prestavljanju, uz post naloga koji tvrdi da je dobio upravo poziv o kakvom je reč.

„Uobičajen način „fasciniranja“ birača od strane lokalnih SNS odbora. Naravno da je lažno predstavljanje a da nije bila bi ozbiljna zloupotreba državnih resursa. Ali pali kod ciljne grupe (citirani nalog to nije)“, napisao je Paunović.

Podsetimo, tema rada kol centara vladajuće stranke za pozivanje birača, u ranijim kampanjama privlačila je veliku pažnju dela javnosti. Uoči izbora 2023, objavljen je tekst Centra za istraživačko novinarstvo o tome, a o kol centrima SNS je pisao i Danas i 2020, kada su održani i lokalni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari