Zrenjaninska opozicija: Salapura zloupotrebljava i ucenjuje mlade u političkoj kampanji, podsticaji se dele baš kad su raspisani izbori 1Arhiva Foto: M.P. / Danas

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je konkurs za podršku mladima u sred izborne kampanje, čime je nedvosmisleno stavio sve mlade u izuzetno nepovoljan položaj, praktično ih ucenivši da moraju da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS) ukoliko žele da dobiju podsticaj za razvijanje sopstvenog biznisa, kažu iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin.

Nema sumnje, kako dalje ističu, da će lokalna vlast tvrditi da je sve u skladu sa zakonom i ranije planiranim rasporedom konkursa, kao i da će institucije koje bi trebalo da štite građane i građanke Zrenjanina od političkih pritisaka ostati neme, ali isto tako nemamo ni trunku sumnje da je konkurs baš sad otvoren za potrebe izborne kampanje, da će se preko njega skupljati glasovi i podrška za lokalne izbore, i da će pritisci na mlade biti ogromni.

– Gradonačelnik Salapura je doneo odluku da mladima u jeku izborne kampanje pošalje poruku da moraju disciplinovano da glasaju ako očekuju podršku SNS-a, i to je činjenica, kako god se branio u javnosti. Ukoliko bi se desilo da neko od prijavljenih javno progovori o pritiscima i da institucije pravovremeno reaguju, gradonačelnik bi mogao da bude osuđen i na višegodišnju zatvorsku kaznu, predviđenu Krivičnim zakonikom. Zato već danas nudimo pravnu i svaku drugu podršku mladima koji budu imali hrabrosti i mogućnosti da progovore – poručuju iz zrenjaninske opozicije.

Koaliciju Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin čine: Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije i Srbija centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari