Izbori su borba za slobodu i izlazak iz ovog kala, poručili Ujednjeni za pobedu Srbije u Kragujevcu 1Foto: Ujedinjeni za pobedu Srbije Kragujevac

Na izborima u nedelju, glasaće se ne samo za pobedu opcija koje će se boriti za bolji standard građana i povratak njihovog dostojanstva i vere u institucije, već je to bukvalno borba za slobodu koja će odrediti budućnost Srbije i dalji tok u kome će se kretati naše društvo, poručili su kandidati liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” u Kragujevcu.

Na konferenciji za štampu danas Kragujevčanima su se obratili čelnici opozicionih stranaka koje čine ovu kaliciju na lokalnom nivou Dalibor Jekić SSP, doktor Predag Delić NS i Ivan Dubljanin iz DS-a.

Po njima ovu izbornu kampanju karakterisala je velika nejednakost uslova u kojoj se odvijala.

„U Srbiji nije došlo do bilo kakve promene izbornih uslova ali ogromna nejednakost i neravnopravnost izbornih i medijskih uslova nije nas pokolebala da radimo maksimalno, stignemo do velikog broja Kragujevčana, i to će rezultirati 3. aprila“, rekao je Dalibor Jekić.

On je naglasio da opoziciji mediji pod kontrolom vlasti nisu bili dostupni.

„Moje kolege, poslanički kandidati i ja imali smo ‘čitavih’ 20 minuta na RTK – da ih podelimo. Za to vreme čelnici i ministri SNS-a vodili su funkconersku kampanju i pokolonjeno im je i posvećeno sve medijsko vreme i prostor“, istakao je on.

Takođe, Jekić je naglasio da je Srpska napredna stranka uložila, evidentno ogromnu količinu novca u bilborde kojima je Kragujevac bio preplavljen dok opozicionim strankama ovakav način oglašavanja nije bio dostupan do pre 10 dana.

Jekić je pozvao sugrađane da izađu u velikom broju, jer po njegovom mišljenju izbori se mogu dobiti samo velkom izlaznošću i podsetio da sadašnja vlast ima samo 25 posto podrške, uz sve pritiske i ucene, a da 75 procenata građana nije za njih.

I on i doktor Delić, poebno su apelovali na mlađe birače da izađu na nedeljne izbore, da glasaju za svoju budućnost i tim glasom odrede u kom pravcu će da ide ova zemlja.

Za Predraga Delića bliži se dugo očekivani 3. april i on se zahvalio svim Kragujevačnima i Šumadincima, na bezrezervnoj podršci, za koju očekuje da će im se na izborima reprezentovati na pravi način.

„Tokom kampanje, čuli ste samo ime samo jedne stranke u medijima. Zato odlučno pozivam sve ljude da u nedelju kažu – NE, da vratimo dostojanstvo svakom čoveku i vratimo veru u vrednost sistema. Posebno apelujem na mlade birače, koji su jednostavno izgubili potrebu da izlaze na izbore, da uzmu stvar u svoj ruke i svojim glasom nam pomognu, da promenimo ovaj kal u kome živimo“, istakao je Delić.

I za Ivana Dubljanina 3. april je važan dan jer tada građani biraju ljude koji će u njihovo ime da se bore ne samo za standar i njihovu decu, obrazovanje i lečenje, i uređenje svih sfera života već, što je najvažnije za slobodu svih nas: „Duboko verujem da svako od nas ima svoje ime i prezime i svoj glas, a ništa nije slađe od toga da se sami izborimo za svoju slobodu. Iskoristite u nedelju biračko pravo i recite jasno i glasno NE, DOSTA, STOP ovom naslju i represiji. Ovakvom brutalnom kampanjim pokušaju ljudi da nateraju da po svaku cenu glasaju za jednu političku opciju kojoj zapravo ne pripadaju i u koju ne veruju, i za koju nikada ne bi glasali u nekim normalnim, demokratskim uslovima.“

Za njega ovi izbori su borba da se ti i takvi uslovi konačno promene, kako bi građani sutra mogli da glasaju za one političke organizacije kojima veruju, i žive u društvu dostojom životu čoveka.

Izbori su borba za slobodu i izlazak iz ovog kala, poručili Ujednjeni za pobedu Srbije u Kragujevcu 2
Foto: Ujedinjeni za pobedu Srbije Kragujevac

Kandidati za poslanika liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” poručili su da su se kroz brojne kontakte i susrete sa Kragujevčanima uverili da su se građani u velikoj meri oslobodili staha i sigurni su da će se to „preliti” u nedeljni izborni rezultat dok će vlast popiti veliki šamar u svakom smislu, za sve što je uradila svojim građanima za ovih 10 godina.

Sem mladih, oni su apelovali za što masovniji izlazak na glasanje radnika – jer ova koalicija pripremila Zakon o radu koji će primeniti kada dođe na vlast, poljoprivrednike – jer su obećali subvencije od 12.000 dinara po hektaru, gorivo bez akciza i otkup poljoprivrednih proizvoda zagarantovana cena za narednih pet godina i penzionere kojima će vratiti umanjene penzije.

Oni su iskoristili današnji dan, pred početak izborne tišine da na svom štandu kod kafane „Balkan” se još jednom susretnu sa sugrađanima i pozovu ih da u nedelju glasaju na predsedničkim izborima za kandidata broj 4 – Zdravka Ponoša i listu pod rednim brojem 5 – „liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari