Alimpić: Očigledno da je SNS izgubio izbore u Beogradu, GIK pokušava da promeni rezultat 1Zoran Alimpić Foto: N1

Član Gradske izborne komisije (GIK) ispred koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda Zoran Alimpić izjavio je danas za N1 da je očigledno da je Srpska napredna stranka (SNS) izgubila izbore u Beogradu, a ponašanje GIK vidi kao pokušaj da se taj rezultat nekako promeni.

Alimpić je, komentarišući izjavu predsednika SNSa Aleksandra Vučića da su u Beogradu „pregledane stotine džakova“ i da je sve čisto, ocenio da Vučić „očigledno raspolaže netačnim informacijama ili je sam izvor netačnih informacija“.

„Nije tačno da smo otvorili na stotine džakova, otvoreno je pet odsto koliko zakon to dozvoljava. To je 58 džakova, i u 15 je pronađeno neslaganje sa zapisnicima, a sada je valjda GIK odlučio da ih otvori 300 i to je trajalo celu noć i svakako će trajati još dugo“, istakao je Alimpić.

Podsetio je i da je sinoć istekao rok od 72 sata koliko je GIK imao da odluči o prigovorima opozicije, i da niko nije tražio da se otvaraju svi ti džakovi, jer mnogi prigovori nemaju veze sa tim.

„U pitanju je očigledno jedno odugovlačenje i nekakva dimna zavesa čudnih postpaka, a sve iz jednog razloga što vladajuća stranka nije pobedila na tim izborima“, poručio je Alimpić.

Navodeći nepravilnosti i okolnosti koje su izazvale sumnju u izborni proces, Alimpić je rekao da se u biračkom spisku za lokalne izbore u Beogradu nalazi 6.000 ljudi više nego u spisku za republičke i parlamentarne izbore, kao i da su birači u nedelju uzeli oko 7.000 listića koji nisu završili u kutijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari