Andreja Savić i Zoltan Dani najveća iznenađenja 1Foto: Z. Panić

Izborna lista Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zeleni Srbije, za razliku od ranijih godina nije prepuna iznenađenja. Među prvima na listi su uglavnom funkcioneri stranaka, članova koalicije, a tu je i tek poneko iznenađenje u liku Zoltana Danija, oficira JNA u penziji, koji je zajedno sa svojim ljudima srušio američki nevidljivi avion F117. Iznenađenje donekle predstavlja i Andreja Savić, profesor univerziteta u penziji i bivši načelnik resora Državne bezednosti.

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, nosilac je i prvi na izbornoj listi koja i nosi njegovo ime – Ivica Dačić- premijer Srbije. Listu čini koalicija SPS, Jedinstvena Srbija, Zelena stranka.

Drugi na listi je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, sledi Uglješa Marković, predsednik socijalističke omladine, Dijana Radović, diplomirani politikolog, Aleksandar Đanković, master ekonomista iz Novog Sada, a na listi je i dr Vladimir Đukić, direktor bolnice Dragiša Mišović.

Na listi su i dosadašnji poslanici Života Starčević iz JS i socijalistkinja Snežana Paunović, Vladimir Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS, Dubravka Kralj, ali i potpredsednici socijalista Đorđe Milićević, Dušan Bajatović, Novica Tončev. Na listi SPS je i predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić, kao i rukometaš Ratko Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari