Da li će predsednik Vučić izdržati 10 dana bez kampanje? 1Vučić u Užicu, avgust 2021./ Foto: Nenad Kovačević/ Danas

Siguran sam da taj čovek ne može da izdrži nijedan dan bez medijske manipulacije i laži na svim televizijama pod režimskom kontrolom.

Tako da treba očekivati da se Vučić pojavljuje u nekom obliku i tih10 dana, uz objašnjenje da nije u kampanji i da, na primer, govori o problemima u Ukrajini ili ekonomskim pokazateljima, kaže za Danas Borko Stefanović, kandidat za poslanika liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, komentarišući odluku predsednika SNS Aleksandra Vučića, da se ne pojavljuje posednjih deset dana kampanje.

Vučić, koji obavlja funkciju presedsednika države, izjavio je da se od nedelje, 20. marta, neće pojavljivati „ni u čemu“ što je kako je rekao, funkcionerska kampanja.

Iako je poznato da se neodlučni odlučuju u poslednjem trenutku i da građani najviše pamte dešavanja iz kampanje baš u poslednjih dana kampanje, može se pretpostaviti da će Vučić ipak nadoknaditi otvaranje i obilazak fabrika i puteva, što nije uobičajeni posao predsednika, državničkim aktivnostima poput putovanja u inostranstvo ili prijema stranih državnika.

– Siguran sam da neće ići da otvara inače već davno otvorene fabrike i sportske terene, ali će gostovati na TV i pričati o tekućim problemima kao predsednik države. Jasno je da je 10 dana zabrane funkcionerske kampanje nedovoljno i da treba da se odnosi na celu kampanju, kao i da ta odredba nije jasno definisana do kraja, tako da sam siguran da će i on i ministri gostovati na tv da bi pričali o „svom poslu koji ne staje zbog kampanje“. Svako ko od tih ljudi očekuje ds se drže zakona i nekih civilizovanih pravila, veoma je naivan – kaže Stefanović.

Koliko je poznato, potpredsedniku Narodne stranke, Vladimiru Gajiću, Vučić  zbog funkcije više ne može da bude u kampanji poslednjih deset dana pred izbore.

– Međutim, taj propis će biti izigran nekim važnim povodom. Možda bude neki “atentat” ili nešto drugo “strašno” važno u vezi njega. Što se tiče alternative koje naravno nema, možda bi Laza Ristovski mogao nešto da odglumi? Šta god da bude ili ko god da bude, svejedno je. Biće sve isto – ukazuje Gajić.

Ni Aleksandar Jovanović Ćuta, prvi na parlamentarnoj listi koalicije „Moramo“, ne veruje u Vučićeve reči i kaže da ih ima dvojica

– Kom Vučiću da verujem. Ima ih dvojica. Ima jedan koji je protiv Rio Tinta, drugi je za, jedan Vučić je protiv malih hidroelekratana, drugi je za – kroz smeh kaže Jovanović.

On se pita ko normalan veruje Aleksandru Vučiću.

– Ko veruje Aleksandru Vučiću, taj ne veruje više sam sebi. Ko veruje Aleksandru Vučiću, Ani Brnabić i Zorani Mihajlović ne veruje više nikom. Najgore po njih je da im više ne veruju ni njihovi najbliži saradnici. SNS je Titanik koji tone. Sad se svi pitaju šta će biti sa nama. Vučić ima problrem straha koji se raširio među njegovim najbližim saradnicima jer ih svi pitaju šta ste radili deset godina, odakle vam tolika bogatstva. Svako će morati da odgovara. Strah je na njihovoj strani – zaključuje Jovanović.

A lider Dveri i predsednički kandidat „Patriotskog bloka“ Boško Obradović za naš list kaže da će Aleksandra Vučića zameniti urednici njegovih medija i kidnapovane institucije kao i crne trojke i džipovi koji će uterivati strah, ucenjivati i kupovati glasove po Srbiji.

– Ovog puta to mu neće biti dovoljno. Srbija se oslobodila straha, oslobodiće se i Vučića – tvrdi Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari