Dačić nosilac svih lista SPS i kandidat za premijera 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će biti nosilac liste SPS na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima kao i da će biti kandidat te stranke za budućeg premijera.

Dačić je uoči sednice Glavnog odbora SPS ponovio da će ta stranka podržati Aleksandra Vučića ukoliko odluči da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije.

„Rezultatima koje smo sa SNS ostvarili u proteklih 10 godina ljudi su dali potvrdu ispravnosti. To je dobra osnova za nastavak saradnje u narednom periodu“, rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS u Beogradu.

Najavio je da će na sednici Glavnog odbora biti utvrđena lista kandidata SPS za parlamentarne izbore, a da će beogradski odbor socijalista utvrditi listu kandidata za odbornike Skupštine grada.

„Kao posebna lista kandidovaćemo svoju politiku čiji je temelj Srbija i patriotizam a paralelno s tim pitanje socijalne pravde i sve vezano za klasične teme levice“, istakao je on.

Dačić je naglasio da SPS dugo sarađuje za Zelenom strankom, „pre nego što su neki drugi pozeleneli“, i poručio da je „lubenica spolja zelena, ali da je iznutra crvena“.

On je kazao da je cilj te stranke da na svim nivoima ostvari bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

„Svih ovih godina imamo stabilno biračko telo i očekujemo da ostvarimo više u Beogradu nego na prethodnim izborima. Imaćemo dobre kandidate“, dodao je Dačić.

O mogućem diplomatskom bojkotu Dana državnosti: Da se ne mešaju u unutrašnje stvari

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić komentarišući navode nekih medija da ambasadori zemalja Evropske unije neće prisustvovati obeležavanju Dana državnosti Srbije zbog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je danas da nije na strancima da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, ali da su oni rado viđeni gosti.

„Predstavnici zapadnih i istočnih zemalja nisu učestvovali ni u podizanju Prvog srpskog ustanka 1804, pa se njihova odluka neće ni osetiti“, kazao je Dačića novinarima pre sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Beogradu.

Dačić pisanje beogradskih medija o mogućem izostanku evropskih ambasadora sa obeležavanja Dana državnosti u Orašcu nije potvrdio, a rekao je da je to pitanje za njih, ako zaista i odluče da ne dođu.

On je ocenio da ambasadori treba da imaju objektivan pristup i upitao kakve veze ima što će svečanosti u Orašcu prisustvovati Dodik.

„Kako (predsednik Turske Redžep Tajip) Erdogan drži predizborne skupove u Sarajevu, a u pitanje se dovodi dolazak Dodika na skup u Orašcu“, dodao je on.

Dačić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić skrajnut na ceremoniji obeležavanja 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu 2018. u Parizu i da je sedeo među liderima država koje su rat izazvale i izgubile.

„Šta je trebalo? Da pobegne odatle? Trebalo da tada oni da kleknu i da se izvine da genocid počinjen nad Srbima u tom ratu“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari