Đilas: Uvešćemo zakon o poreklu imovine, RTS će biti u službi svih građana 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras na Radio-televiziji Srbije (RTS) da će kada se promeni vlast biti uveden zakon o poreklu imovine, kao i da će RTS da bude u službi svih građana države.

Đilas je predstavio izbornu listu „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, navodeći da se oni zalažu za prestanak podela, prestanak mržnje, bolji život, stabilnost.

„Pravda i ekonomska stabilnost. To je jaka domaća privreda, domaći preduzetnici“, rekao je Đilas i dodao da se zalažu za vraćanje „otetih penzija“.

Prema njegovim rečima, nijedna privreda se nije razvila na stranim investicijama.

„Nismo protiv stranih investicija, ali mora da bude po našim pravilima, da plate budu dostojne čoveka. Da država pomogne domaćim preduzetnicima, da smanjimo doprinose na plate, ukinemo parafiskalne namete, da inspekcija bude savetnik. Svaki investitor strani koji prihvati naša pravila biće prihvaćen“, rekao je Đilas.

Naveo je da je ekonomski patriotizam nešto za šta se stranka na čijem je čelu zalaže već dve godine.

„Plate će biti veće 12 odsto. Moraju da porastu plate, ko ima 40.000 imaće 44.800. U prodavnici će kupiti više, puniće se budžetska kasa. Imate situaciju da ljudi nemaju overenu zadravstvenu knjižicu, sutra neće biti potrebna. Imate ličnu kartu, a država plaća zdravstvenu zaštitu. Crnogorski model funkciniše, prosečna plata je 686 evra. I svi mogu da se leče“, rekao je on.

Đilas je kazao da su za poslednjih godinu dana cene prehrambenih proizvoda povećane za 3,5 odsto, ocenjujući da je to rezultat nestručnosti i neznanja onih koji danas vode zemlju.

Lider SSP je rekao da gostuje na RTS-u prvi put nakon gotovo četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari