Dragan Đilas smirivao Simu Spasića kod Predsedništva tokom konferencije "UZPS" (VIDEO) 1foto: Printscreen/Facebook/Dragan Đilas

Ispred Predsedništva Srbije u Pionirskom parku danas su predstavnici liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ došli da održe konferenciju za medije, ali se tu, već tradicionalno na konferencijama opozicije, pojavio Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, sa svojim megafonom.

Sa Spasićem je u jednom momentu u razgovor ušao predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, kog Spasić često proziva preko megafona.

U video snimku objavljenom Fejsbuk stranici Dragana Đilasa vidi se Spasić kako Đilasa pita zašto njegovom Udruženju nije dao spomen sobu dok je bio na vlasti u Beogradu.

„Mi smo dobili na Novom Beogradu, pa smo došli u Beograđanku, dao nam grad, sada smo došli u Karađorđevu“, rekao je Spasić bivšem gradonačelniku Beograda, na šta ga je ovaj pitao „Jeste li dobili od grada? Kada?“.

Spasić mu odgovara da jesu i to 2014. godine, uz pitanje što im to Đilas nije dao, na šta ga predsednik SSP pita „Ko je tada bio glavnii?“.

„Ti. 12-te, 13-te…“, odgovara mu Spasić, na šta Đilas odlazi od njega.

Đilas je ranije od policajaca tražio da reaguju jer je Spasić pretio ubistvom.

„Šta ti je bre Simo? Šta pretiš ljudima?“, govori mu Đilas, na šta mu Spasić odgovara „Šta ja pretim? On meni preti, prišao mi, kaže mi da nemam braću. Đilase, on je meni prišo, nisam ja njemu, moram da se branim“.

Nakon kraće rasprave Đilas ga odvodi u stranu, grli jednom rukom i govori mu „dobro, stani, pričaj samnom“.

„Ne, moram da se čujem ja. Moram da se čujem na megafon“, govori mu Spasić, uz konstataciju da mora da govori na megafon jer je video Miroslava Aleksića iz Narodne stranke.

Nakon pitanja Đilasa „Šta ti je, jesi li poludeo?“, Spasić ga pita šta bi radio da mu je brat ubijen, da li bi se borio za njega.

Đilas mu odgovara da se bori, a Spasić ga prekida i kaže da se on bori za svog brata i kidnapovane Srbe godinama, pa i preko megafona.

„A ko je otišao sa Kosova? I sklonio vojsku i policiju, ja ili… Kako Srbija da traži pravdu kad je nema na Kosovu?“, pita ga Đilas.

Spasić mu odgovara da u to ne ulazi, kao i da „kada smo mi išli ulicom tamo, ti nam nisi dao idemo tamo… Pa se rastero… Policija tvoja.. Pa smo išli trotoarom. Mi smo sa delegacijom bili kod tebe i ništa nam nisi dao“.

Đilas ga na to pita šta je trebalo da im da.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari