Jovanović (NADA): Gradiću mostove među građanima Srbije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović obećao je danas da će, ako pobedi na izborima, nastaviti da kao i do sada gradi mostove među ljudima u Srbiji.

Jovanović je za RTV rekao da je Srbija po mnogim pitanjima podeljena, te naglasio da će on, ako postane predsednik „nastaviti da gradi mostove i da neće kopati rovove“.

On je izrazio uverenje da je najbolji kandidat za predsednika za sve građane.

„Moje uverenje je da je većinska Srbija patriotski nastrojena i to je Srbija koja oseća da je Kosovo deo Srbije i da to ne sme da se promeni“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, to je Srbija koja ne nosi NATO u „svom srcu“ i nije potpuno prozapadno orijentisana.

„Ne verujem da će ikada, i to je moje uverenje, može i da se promeni nekad u budućnosti, da kandidat poput prozapadnih kandidata ili ekstremno prozapadnih kandidata – da će moći da pobede“, rekao je on.

Naveo je i da će „u tom smislu“ i građani koji mu nisu naklonjeni „po pitanju Srebrenice i nekim drugim pitanjima“ imati bolju ponudu među „desničarskim kandidatima“.

„Nećete naći kandidata koji ima toliko istinskog razumevanja za pravnu državu, za demokratske procedure, za toleranciju, za negovanje kulture dijaloga…“, rekao je on.

Jovanović, koji je kandidat Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića i više udruženja, kao problem u Srbiji naveo je to što su „iskopani rovovi“ među ljudima.

„Ja se trudim da pravim mostove, na političkoj sceni rovovi postoje, na medijskoj sceni rovovi postoje, da se ne lažemo,…retko koji novinari postoje danas da nisu angažovani, ili da nisu režimski ili antirežimski“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari