Jovanović (NADA): Prioritet su nam borba protiv korupcije, decentralizacija i razbijanje partijske države 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je da su njihovi prioriteti borba protiv korupcije, decentralizacija i razbijanje partijske države.

„Danas je partijska knjižica najvažniji dokument u zemlji i to mora da se zaustavi. Rešenje je jednostavno, to je promena izbornog sistema. Mi ćemo omogućiti građanima da biraju poslanike po imenu i prezimenu, uvešćemo većinski sistem“, poručio je Jovanović na televiziji Pink.

On je rekao da su stavovi koalicije NADA u pogledu spoljne politike jasni i da Srbija treba da ostane vojno neutralna zemlja, da ne treba da postaje članica NATO, da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a baviće se povlačenjem priznanja nezavisnosti.

Jovanović je rekao da treba pospešiti trgovinsku saradnju sa EU, ali da tema članstva Srbije u EU nije aktuelna, jer niti će se Unija uskoro širiti, niti će Srbija priznati nezavisnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari