Kamberi (PDD): Hapšenja pred početak predizborne kampanje su zastrašivanje Albanaca na jugu Srbije 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanovic

„Akcija hapšenja trojice službenika lokalne samouprave u Bujanovcu zbog navodnih krivičnih dela počinjenih nekoliko godina unazad je pristrasno i upereno na destabilizaciju celokupne situacije u Preševskoj dolini“, ocenio je u izjavi za portal Danasa Šaip Kamberi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i bivši predsednik Opštine Bujanovac.

– Zašto se čekalo naa neposredni početak predizborne kampanje da uslede hapšenja – pita se Kamberi.

On navodi da je „Srbija zemlja u kojoj se svakoga dana, i u svakoj opštini „vrše zloupotrebe“, počev od predsednika države koji svakodnevno od referenduma krši Ustav Srbije“.

Konkretno o hapšenju trojice službenika Opštine Bujanovac, koji su te funkcije obavljali i kada je on bio predsednik opštine, Kamberi za Danas navodi “ i ova najnovija hapšenja u Bujanovcu postala su deo rutine srpske policije svaki put kada se nađemo u predizbornoj kampanji, jer to donosi glasove vladajuće koaliciji u Beogradu“.

Više javno tužilaštvo u Nišu, na osnovu istrage koju su sproveli pripadnici policije Odeljenja za borbu protiv korupcije juče je uhapsilo troje službenika Opštine Bujanovac iz sektora Urbanizma i građevinarstva.

Isto tužilaštvo je prethodno podiglo optužnicu protiv aktuelne predsednice Opštine Preševo, Ardite Sinani, funkcionerke Partije za demokratsko delovanje (PDD) tereti će je za krivično delo „zloupotrebe službenog položaja“ na štetu lokalnog buđeta Opštine Preševo.

Pod istragom je i sam Šaip Kamberi, za isto krivično delo dok je pre nego što je izabran za narodnog poslanika obavlja funkciju predsednika Opštine Bujanovac.

Oba postupka su u toku pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari