Lazović: Vesić je koristan igrač u kriminalnoj organizaciji SNS 1Foto: FoNet/Milica Vučković

“To što je lider naprednjaka Aleksandar Vučić odlučio da Gorana Vesića, aktuelnog zamenika gradonačelnika Beograda postavi za svog zamenika u Izbornom štabu samo pokazuje u kom pravcu će ići izborna kampanja naprednjaka. Obzirom da je Vesić stručnjak za prljave poslove, krađu na izborima i razne manipulacije, to se može očekivati da će i ovi izbori biti pokradeni, a politički protivnici najstrašnije satanizovani”, ocenjuju sagovornici Danasa, reagujući na informaciju da je Vučić imenovao Gorana Vesića, za svog zamenika u Izbornom štabu. Podsećaju da se Vesić još u Demokratskoj stranci profiisao kao čovek za prljave poslove i da je to u SNS samo usavršio.

Za razliku od političkih protivnika sam Vesić kaže da je za njega velika čast što je predsednik Vučić predložio Predsedništvu da bude njegov zamenik u Izbornom štabu. “To je za mene dokaz da mogu da pružim konkretan doprinos da naša stranka pobedi na svim nivoima, od predsedničkih, preko parlamentarnih do lokalnih izbora“, naveo je Vesić.

Vest o angažmanu Vesića, prema tvrdnjama naših sagovornika nije iznenađujuća. Radomir Lazović, funkcioner “Ne davimo Beograd” smatra da je Vesić veoma koristan igrač u kriminalnoj organizaciji Srpske napredne stranke.

“Siguran sam da ga je to preporučilo za izborni štab AV. Sa druge strane, on je najomraženiji čovek u Beogradu pa je dobro i skloniti ga iz gradske kampanje. Ne verujem da će mu građani Beograda ikada zaboraviti ovakvo rasulo koje ostavlja za sobom”, napominje Lazović..

I Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, kaže da je izbor Vesića samo pokazatelj da se da se u SNS-u ceni samo lopovluk i pljačka.

“ Staviti dokazanog uništitelja Beograda Gorana Vesića na takvu poziciju, međutim, otkriva i na šta će tačno ličiti izbori. Vesić je sposoban samo za manipulaciju i mutne radnje. Pokret Oslobođenje već dugo upozorava da će izbori biti namešteni i pokradeni. SNS uostalom ne zna drugačije”, ističe Đorđević.

Dodaje i da od 2012. kada su naprednjaci došli na vlast, u Srbiji nije bilo slobodnih i poštenih izbora.

“ Zato se ova vlast ni neće srušiti na izborima, nego isključivo na ulici” , izričit je Đorđević

Srđan Škoro, novinar i predsednički kandidat kaže za Danas da je odlična vest za opoziciju izbor Vesića za zamenika šefa izbornog štaba SNS, jer se zna kako su prošli na izborima oni kojima je Vesić pisao izborni program, ili bio podrška na izborima.

On kaže da bi bilo mnogo opasnije da su Vesića odredili da bude u RIK-u i zadužili ga za brojanje glasova, pošto njegove bivše kolege iz DS najbolje znaju našta je sve spreman.

A zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić ističe za Danas da obzirom na dosadašnje iskustvo sa Goranom Vesićem i njegovim formalnim i stvarnim funkcijama, njegov izbor pokazuje da će on biti stvarni šef tog štaba za novu obmanu birača.

“Vučić će biti nebitan, otprilike isto kao i dr Radojičić u Beogradu. Mislim da je to dobra vest za Srpsku naprednu stranku, jer je Vesić neuporedivo sposobniji od Vučića, a loša za građane Srbije. Tek ćemo se sa Vesićem naslušati više laži i nagledati više prevara, nego ikad do sad. Vesić je varao i lagao i dok je bio u Demokratskoj stranci, kada to niko nije ni tražio, ni očekivao od njega. Teško je i zamisliti šta će sve uraditi sad kad se to od njega traži i očekuje. Tako razobručen, kada mu niko ne postavlja granice, taj će reći i uraditi bukvalno sve što je u stanju da smisli i uradi”, ocenjuje Rakićeva.

Sličan stav ima i druga njegova bivša koleginica iz DS, Nada Kolundžija, sada iz SDS koja smatra da je samim izborom Vesića nagovešteno da će kamanja biti negativna i prljava , sa mnoštvo aktivnosti izvan i protiv zakona. Kolundžija napominje da će za Vučića ovo biti borba svim sredstvima, naročito onim nedozvoljenim i ozbiljno nezakonitim.

“Zapravo, Vučić je šef izbornog štaba, a Vesić je opet – zamenik! Večiti zamenik za sve oblasti vladavine SNS. Toliki milioni pregleda, lajkovi, uložen trud u menjanje imidža i pokušaja da bude prihvaćen, a na kraju je brutalno sklonjen iz Beograda, jer čak ni vrh SNS-a ne može da ignoriše činjenicu da Beograđani ne mogu da ga gledaju. Vesić dobija utešnu nagradu u vidu angažmana u kampanji. Igrao se Beogradom kao igračkom koju je toliko olupao da je doveo skoro do neprepoznatljivosti, a onda je došao Šapić i uzeo mu sve. Ova kampanja SNS će biti najbrutalnija do sada, a Vesić je izabran kao najbolji za takve poslove”, zaključuje Marko Bastać, bivši predsednik opštine Stari grad, a danas predstavnik Kancelarije za lokalne i inovativne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari