Majdanpek: Zbog targetiranja kandidata za odbornika liste “Može i drugačije” podneta krivična prijava 1Martin Bežinarević:,foto: FB

Na društvenim mrežama se juče pojavio izmontirani video snimak u kome se kandidati za odbornike opozicione liste “Može i drugačije” za lokalne izbore u Majdanpeku targetiraju, a potom i izlažu brutalnim uvredama. Nosilac ove liste Martin Bežinarević, podneo je danas prijavu protiv NN lica.

Bežinarević je u ime grupe građana “Može i drugačije” podneo prijavu protiv NN lica nakon što se targetiranje kandidata za odbornika ovog opozicionog saveza, Dragana Trujića, nastavilo. Prema njegovim rečima „Dragiša Milojković i Dragan Trujić meta su napada naprednjaka iz opštine Majdanpek, a ovo je nastavak već ustaljene prakse kojom pokušavaju da zastraše opozicione aktiviste.

-Targetiranje i progon neistomišljenika režima se moraju sankcionisati i ovom prilikom apelujem na istitucije da reaguju kako bi zaštitili Trujića i Milojkovića, ali i sve ostale kojima se crta meta na čelo – izjavio je kopredsednik pokreta “ 1 od 5 miliona” i nosilac izborne liste “Može i drugačije” ispred policijske stanice u Majdanpeku nakon podnošenja prijave.

Prema rečima Bežinarevića oni će zaštiti svakoga koga naprednjaci targetiraju jer više nema mesta za strah.

-Sada se borimo i izborićemo se. Nakon ove borbe slede sudski postupci u kojima će morati da odgovaraju svi oni koji su vršili progon nad onima koji drugačije misle – istakao je Bežinarević, koji u ime Grupe građana “Može i drugačije” zahteva hitnu reakciju institucija, a građane poziva “da siledžije iz Srpske napredne stranke, 3. aprila olovkom oteraju sa opštinskih funkcija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari