Milićević: Socijalisti spremni da i dalje daju doprinos napretku Srbije 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

“SNS  i njen predednik Aleksandar Vučić su pobednici izbora i oni će svakako odlučiti ko će biti deo buduće Vlade. Na razgovorima koje smo vodili neposredno pred raspisivanje izbora, nismo razgovarali o tome ko će šta da radi, dakle ne stranački, vec strateški, šta je to što možemo da uradimo za Srbiju i njene građane u narednom periodu.”, kaže za Danas Đorđe Milićević, potpredsednik Socijalistike partije Srbije, odgovarajući na pitanje da li socijalisti računaju na postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u parlamentu Srbije .

Milićević je naveo da su socijalisti ponosni na sve ono što su zajedno uradili u proteklih deset godina.

“Socijalistika partija Srbie izražava spremnost da i dalje daje svoj doprinos, kako bi Srbija nastavila da ide putem napretka, prosperiteta i razvoja” , ističe Milićević.

Pitanje da li će socijalisti ponovo biti deo nove vladajuće koalicije i deo buduće Vlade Srbije naročito se nametnulo nakon što je Vučić u izbornoj noći saopštio da će SNS u Skupštini Srbije imati većinu zajedno sa strankom Ištvana Pastora, ne spominjući SPS.

Na konstataciju novinara da svi pričaju da će lider SPS-a Ivica Dačić biti budući premijer, Vučić je odgovorio: „Neka svi pričaju“.

„Pogledajte o čemu mi govorimo. Pričamo o listi koja je dobila četiri puta više glasova od nekoga, ne četiri ili 14 odsto više. Ja sam dobio 43 odsto od ukupnog glasačkog tela. Imamo više od 30 odsto u odnosu na drugoplasiranog. Razumete li o kakvoj razlici govorimo? Ponosni smo na sve ono što smo zajedno uradili u proteklih deset godina i SPS izražava spremnost da i dalje daje svoj doprinos, kako bi Srbija nastavila da ide putem napretka, prosperiteta i razvoja.“, objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari