Ne davimo Beograd: Šapić je kao predsednik opštine mogao da 'razbuca' splavove na Novom Beogradu 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da je potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić mogao da „razbuca“ splavove na Savskom nasipu i kao predsednik opštine Novi Beograd.

„Mogao je i morao da vodi računa o bezbednosti građana svoje opštine, da poštuje upozorenja stručnjaka na uvećanu opasnost od poplava zbog nelegalnog bušenja nasipa radi priključivanja na vodovod, da podnosi krivične prijave protiv vlasnika nelegalno postavljenih splavova i da javno poziva sve ostale nadležne institucije da reaguju“, naveo je taj pokret.

Koalicija Moramo je poručila da će pokrenuti zakonske postupke protiv svih vlasnika nelegalnih splavova i vikendica i ukloniti nelegalne objekte, a štete će biti sanirane.

Šapić nije reagovao ni na rešenje novobeogradske inspekcije iz 2018. godine o rušenju i uklanjanju nelegano izgrađenog puta kojim se kod autobuske okretnice u bloku 45 pristupa na Savski nasip, navodi se u saopštenju i dodaje da je on time omogućio zakonom zabranjen saobraćaj motornih vozila po nasipu.

„Na taj način, potez Savskog nasipa od okretnice do Ostružničkog mosta i Jakova postao je praktično magistrala kojom svakodnevo jezde hiljade automobila i tako urušavaju nasip“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari