Pastor: Nastavljamo saradnju sa naprednjacima 1Foto: J. Z. T.

“Savez vojvođanskih Mađara još nije razgovarao sa Aleksandrom Vučićem, liderom naprednjaka oko formiranja nove vlade Srbije. Čekamo konačne rezultate, kaže za Danas Balint Pastor, potpredsednik SVM.

On ističe da će se saradnja sa naprednjacima svakako nastaviti i da je SVM o tome govorio u kamanji.

“Ta saradnja je u obostranom interesu”, ističe Pastor, čija bi stranka u novom sazivu parlamenta prema još nezvaničnim rezultatima mogla da ima šest poslanika.

SVM bi sa SNS koji prema nezvaničnim podacima ima 121 poslaničko mesto mogao da ima natpolovičnu većinu, neophodnu za odlučivanje.
I sam Vučić je najavio da će Srbija dobiti veoma stabilnu i čvrstu Vladu.

„Nemamo nikakvih problema sa Savezom vojvođanskih Mađara, imamo najbliže moguće odnose, pa ćemo imati u svakom slučaju apsolutnu većinu“, poručio je Vučić

Jasno je da Vučić računa na podršku SVM, ali još nije poznato da li će Savez vojvođanskih Mađara ovoga puta tražili veći deo kolača. U protekloj vladi SVM je bio zadovoljan mestima državnih sekretara, mestima u nekim javnim preduzećima, ali mestima u pokrajinskoj skupštini i vladiMožda bi za promenu Pastorova stranka mogla u novoj podeli karata da dođe bar do jednog ministarskog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari