Poljoprivreda mora biti stub razvoja, poručio potpredsednik SSP-a Bulatović u Velikoj Sugubini 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, kao i predsednik Gradskog odbora Dalibor Jekić posetili su juče selo Velika Sugubina nadomak Kragujevca. U razgovoru sa meštanima Bulatović je izjavio da je odnos koji trenutno ova država ima prema poljoprivrednicima poražavajući.

On je istakao je da u većini sela koje je obišao, domaćini negoduju jer ih niko od zvaničnika ne posećuje.

– Šta rade ministar poljoprivrede i ministar za brigu o selu? Čime se ti ljudi bave, upitao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović prilikom jučerašnje posete selima Šumadijskog okruga.

Dalibor Jekić, predsednik GrO SSP Kragujevac, poručio okupljenim domaćinima da se oni kao stranke ne rukovode veličinom sela, jer je njihov cilj da dođu do svakog sela i svakog pojedinca.

– Ujedinjena opozicija Srbije stavlja život svakog pojedinca na prvo mesto, i zato samo danas sa vama u Velikoj Sugubini. Želimo da kažemo Sugubincima da će nakon promene ove vlasti imati subvencije od 12.000 dinara po hektaru, zagarantovan otkup svojih proizvoda u narednih pet godina i gorivo bez akcize, naglasio je Jekić.

– Poljoprivreda ponovo mora biti stub razvoja naše zemlje i nakon 3. aprila napravićemo da tako i bude. Svaki voćar, zemljoradnik, pčelar i stočar u Srbiji mora imati ista prava. Čeka nas posao da obnovimo sela i da mlade ponovo podstaknemo da se bave poljoprivredom, poručio je juče Bulatović u selu Velika Sugubina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari