Ponoš: Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi za naš reč "Kosovo" bila najveći gradivni blok 1Zdravko Ponoš Foto: Beta/ Milan Obradović

Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok, izjavio je kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, koji je danas, kako je saopšteno, boravio na Kosovu i Metohiji i obišao crkve i manastire u Prištini i Prizrenu.

Prema njegovoj oceni, „Kosovo je za mnoge ljude koji su ovde živeli, koji žive i živeće i nešto drugo, to je život pre svega“.

„Moj profesionalni život započeo je na Kosovu pre 35 godina, to je bio početak moje vojničke karijere . Između ostalog, i ovde gde se danas nalazim u Prizrenu i u selima oko Prizrena – Restalica, Glogovac, Dragaš“, podsetio je Ponoš.

Kako je istakao, „Prizren je i danas lep grad, kao što je i tada bio, ali mu nešto nedostaje, nedostaje mu nešto toliko veliko, toliko očigledno, nedostaje mu srpski jezik na ulicama“.

„Voleo bih da se to promeni, da to opet bude stari lepi Prizren sa srpskim jezikom i albanskim naravno na njegovim ulicama“, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari