Sporazum za odgovornu Srbiju: Birači neće znati na kom biračkom mestu da glasaju zbog promene biračkih mesta koje sprovodi RIK 1Foto: B. Đ.

Sporazum za odgovornu Srbiju okupio je juče koordinatore za kontrolu izbora potpisnika Sporazuma u prostorijama Mreže za demokratski dijalog.

Na sastanku je, ističe se u saopštenju inicijatora Sporazuma za odgovornu Srbiju, razgovarano o pokrivanju biračkih mesta širom Srbije sa idejom da se sačuvaju glasovi građana na dan izbora.
– Dogovorena je koordinacija kako bi najveći deo biračkih mesta bio pokriven kontrolorima organizacija koje su potpisale Sporazum. Na sastanku je naglašen problem promene biračkih mesta koje sprovodi Republička izborna komisija, a koje mogu da rezultiraju činjenicom da mnogi birači neće ni znati na kom biračkom mestu mogu da glasaju. Istaknut je primer gradske opštine Palilula gde je smanjen broj biračkih mesta za preko 20 i time je promenjeno mesto glasanja za većinu birača te opštine. Apelujemo na građane da pre izbornog dana provere gde je njihovo biračko mesto na sajtu https://upit.birackispisak.gov.rs/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari