Predstavnici Sporazuma za odgovornu Srbiju: Izbori bez legitimiteta, proevropska opozicija nastavlja saradnju 1Foto: Ana Milošević/Danas

Na sastanku potpisnika Sporazuma za odgovornu Srbiju na kojem su razmotreni dalji koraci saradnje u ambijentu postizbornih dešavanja, potvrđeno je jasno odsustvo legitimiteta izbornog procesa. Dogovoreno je da političke organizacije, potpisnice Sporazuma nastavljaju dalju saradnju u cilju odbrane izražene volje građana na prethodnim izborima – saopštili su predstavnici Sporazuma za odgovornu Srbiju.

Dogovoreno je, dodaje se. objedinjavanje i upoređivanje zapisnika sa biračkih mesta svih koalicija koje su učestvovale na sastanku i intenziviranje međusobne pravno tehničke saradnje u cilju mapiranja neregularnosti i nastavljanja borbe za poštovanje volje građana svim pravnim sredstvima.

– S obzirom na jasnu ugroženost legitimiteta i regularnosti izbornog procesa u Srbiji, dogovoreno je i zajedničko obraćanje institucijama EU budući da su dešavanja pred i tokom izbornog dana u suprotnosti sa standardima u savremenim demokratskim državama gde mora da bude mesto i same države Srbije – piše u saopštenju.

Apel za odgovornost iz kojeg je proistekao Sporazum za odgovornu Srbiju pokrenula je grupa javnih licnosti 27. januara ove godine sa ciljem objedinjavanja demokratskih snaga oko osam ključnih predizbornih i postizbornih principa, a Sporazumu su 17. februara pristupile stranke tri koalicije demokratske, gradjanske i evropske orijentacije, Moramo, Ujedinjeni za pobedu Srbije i Ajmo, ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari