Spremni smo za izbore, poručio Tadić u Zrenjaninu 1Foto:J.Nj.Drndak

Socijaldemokratska stranka započela je večeras u Zrenjaninu predizborne razgovore sa članstvom a njen predsednik, Boris Tadić, najavio je da će ova stranka učestvovati na parlametarnim, predsedničkim a negde i lokalnim izborima.

U toku su pregovori sa Novom strankom, „Lista tolerancija“a razgovara se da zajedno nastupe sa pet stranaka, najavio je Tadić.

Idemo na ove izbore sa velikim optimizmom, poručio je Tadić u Zrenjaninu pred svojim članstvom i rekao da će biti žestoka opozicija ovoj vlasti i Vučićevom režimu.

„Mi ćemo se boriti za građanske vrednosti, za decentralizaciju, regionalizaciju, borićemo se za prava radnika, za novi izborni zakon koji mora imati direktnu izbornost predstavnika građana, a ne kao do sada da samo jedan čovek, predsednik Republike, bude direktno izabran. Želimo što bližu vezu građana i njihovih predstavnika i viši nivo odgovornosti. Borićemo se za pitanja zaštite životne sredine, jer mi smo ti koji su otvorili tu politiku od 2008.do 2012. godine kroz nadležna ministarstva i pokrenuli prve sisteme za reciklažu, zelene industrije i rodonačelnici smo te vrste politike u Srbiji a sada imamo program za nove tehnologije“, poručio je Tadić.

Kako je rekao u obraćanju medijima, njegova stranka u svom predizobornom programu zastupa pomirenje u regionu i članstvo u Evropskoj uniji.

„Nadamo se da će ostati ideja proširenja i ideja Evropske unije u periodu koji dolazi, u toj najboljoj zajednici država na svetu, imajući u vidu kvalitet ljudskih prava, ljudskog života i životne sredine i sve ostale aspekte bitne za ljudski život“, ocenio je Boris Tadić.

Rekao je da nije zadovoljan što se opozicija u Srbiji nije dogovorila oko nastupa na ovim izborima, da li u više kolona i sa više predsedničkih kandidata ili sa jednim.

„Veoma sam zadovoljan što smo se ujedinili mi i Demokrate Srbije u jednu novu organizaciju, sa novim početkom, gde su sabrani ljudi koji su se godinama borili za demokratizaciju Srbije, koji su pobeđivali Miloševićev režim i dva puta radikale na izborima a jednom smo izgubili 2012. godine. Ponovo smo se okupili s namerom da se ponovo izborimo za pobedu. Nisu nam ni onomad davali šanse, ali ponovo ćemo pobediti“, poručio je Tadić.

Demokrate nisu krive za sve

„Ova vlast napada našu vlast za razne tegobe sa kojima se društvo suočava i uspeli su da ubede jedan deo stanovništva u to, presijom kroz medije i organizovanim sistemom laži. Ipak, istina je da su 50 odsto ostvarenja preuzeli od nas, od gradnje puteva do dovođenja novih investicija. To je istina koja je lako proverljiva“,poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari