Stamatović: Kome bi bila potrebna naša podrška, mora da nas uveri da deli vrednosti sa Suverenistima 1Milan Stamatović/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Predsednik stranke Zdrava Srbija, koja na predstojeće izbore izlazi u okviru koalicije Suverenisti, Milan Stamatović izjavio je danas da bi ta koalicija, ukoliko njihov kandidat ne bi bio u drugom krugu predsedničkih izbora, mogla da podrži onoga ko deli iste vrednosti kao i oni.

„Onaj kome bi bila potrebna naša podrška, trebalo bi to i da zatraži od nas. I da nas uveri da se zalaže za iste vrednosti kao i mi Suverenisti“, rekao je Stamatović za Večernje novosti.

Na pitanje sa kim bi mogli da udju u eventualnu postizbornu koaliciju, Stamatović je kazao da bi to moglo biti s onima koji se „bore za Srbiju od Horgoša do Dragaša i od Bora do Zlatibora“.

„(S onima) koji se zalažu za istinsku narodnu decentralizaciju, za subvencionisanje domaćih, a ne stranih privrednika i poljoprivrednika, za Srbiju koja se ne stidi svoje hiljadugodišnje državotvorne tradicije“, naglasio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, potencijalni saradnici morali bi da budu oni koji se slažu sa Suverenistima da Srbija na medjunarodnom planu „mora da se okrene dokazanim prijateljima, a da sa dokazanim neprijateljima saradjuje samo onoliko koliko je to u srpskom interesu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari