Stamenković (Suverenisti): Razmotriti da li je EU još uvek strateško opredeljenje Srbije 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednički kandidat koalicije Suverenisti Branka Stamenković izjavila je večeras da bi kao predsednik države inicirala razgovor u društvu, među relevantnim subjektima, o tome da li bi Evropska unija trebalo i dalje da bude strateško opredeljenje Srbije.

„S obzirom na to da podrška ulasku u EU u narodu opada i s obzirom na to da pod patronatom tog evropskog puta mi trpimo sve jače i jače pritiske da se odreknemo suverenog vođenja svoje spoljne politike“, rekla je Stamenković za Radio-televiziju Srbije.

Ocenila je da je broj građana koji su bili za EU opao „upravo jer su shvatili da odricanje od nadležnosti nad sopstvenim donošenjem odluka nije u nacionalnom interesu Srbije“.

„To je bio proces koji je trajao 20 godina, ali jasno je imao velikog uticaja na ljude da promene svoje mišljenje“, kazala je Stamenković.

Dodala je da je ona jedan od tih građana Srbije koji su se razočarali u EU, jer je kao narodni poslanik (od 2016. do 2020. godine) imala prilike da vidi „šta Srbija radi sa svojim zakonima, samo zato što je to zahtev EU“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari