Ujedinjena novosadska opozicija: Prljava kampanja režima protiv organizacije OSA 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Ujedinjena novosadska opozicija zahtevala je danas od nadležnih gradskih vlasti da hitno utvrde ko je pisao uvredljive grafite „Srbe na vrbe“ u tom gradu i pozvali lokalni portal „NS uživo“ da prestane da širi lažne informacije i blati aktiviste Omladinske studentske akcije (OSA).

„Kampanja ove novosadske studentske organizacije, koja je pozivala građane da izađu na izbore, bila je okidač za SNS poslušnike Miloša Vučevića da pokrenu harangu protiv OSA-e, optužujući aktiviste da su ispisivali uvredljive grafite. U pitanju je jeftin pokušaj proizvodnje moralne panike, odnosno stvaranje lažne slike o ovoj organizaciji, kako bi stekli i moralno pravo za obračun s njima“, piše u saopštenju.

Dodali su da OSA-u čine dugogodišnji aktivisti koji se „bezrezervno“ bore za političke slobode i ljudska prava svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, rasnu ili zavičajnu pripadnost.

„Sramni grafiti koji im se pripisuju bedan su pokušaj da se ocrne. Ono što je daleko opasnije jeste činjenica da se ovakvom kampanjom svi ovi mladi ljudi proglašavaju javnim neprijateljima, čime se ugrožavaju njegovi životi“, ocenjuje se u saopštenju.

Ujedinjenu novosadsku opoziciju čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Demokratska zajednica vojvođanskih Madjara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari