Veselinović: Nije bilo razgovora sa Skupštinom slobodne Srbije da bude na listi koalicije Moramo 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Kandidat koalicije „Moramo“ za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović rekao je večeras da za sada nije bilo razgovora o tome da Skupština slobodne Srbije (SsS) bude na na toj zeleno-levoj listi, preneo je portal Nova.rs.

Upitan da li će SsS biti na listi koalicije „Moramo“, Veselinović je rekao da će javnost o tome biti obaveštena ako Skupština slobodne Srbije bude na ovoj zeleno-levoj listi.

„Za sada takvih razgovora nije bilo“, rekao je on u  „Pregledu dana“ televizije Nova S.

Istakao je da će koalicija „Moramo“ imati kontrolore na svakom mestu i da će odbraniti svaki glas.

„Vlast će učiniti sve u pokušaju da pobedi“, prokomentarisao je on tvrdnje pojedinih opozicionih partija da vlast dovodi ljude iz Republike Srpske i da im nudi državljanstvo u zamenu za glas.

Naveo je da je koalicija „Moramo“ formirala prioritete tako što su razgovarali sa građanima, te dodao da „Beograd nije samo ‘krug dvojke'“.

„Moja borba za Beograd i za javni interes traje više od 15 godina… Ja mislim da imamo tim koji može da izađe u koštac sa izazovima 21. veka“, naveo je Veselinović.

On je, kao jedno od rešenja za problem zagađanja u Beogradu naveo da profit Beogradske elektrane treba da se ulaže u projekte energetske efikasnosti, umesto što taj novac ide direktno u gradski budžet.

Veselinović, kao glavne probleme pored zagađenja, ističe i klimatske promene, narastajuće društvene nejednakosti, gužve u saobraćaju i loše obrazovanje.

Prema njegovi mrečima, tu spada i zdravstveni sistem koji se raspada“ i neuključivanje građana u odlučivanje o budućnosti grada.

Veselinović je rekao i da je saobraćaj u Beogradu ozbiljan problem.

Smatra da umesto ulaganja milijardi evra u metro koji povezuje „ništa sa ništa“ treba da se ulaže u to da tramvaji idu brže nego sada i da autobusi imaju odvojene žute trake u svim delovima grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari