"Zaslužujemo vlast koja će brinuti o svim građanima": Subotičanka na listi opozicije 1Istoričarka umetnosti, Nela Tonković, foto: Natalija Jakovljević

“Poslednjih deset godina života u Srbiji za većinu njenih građana protiče kao svakodnevna borba protiv nepravde, nemaštine i nepristojnosti. Tako je u svim gradovima, pa i u Subotici za koju sam životno vezana”, kaže za Danas Nela Tonković, kandidatkinja za narodnu poslanicu na izbornoj listi “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Tonković je istoričarka umetnosti i članica Demokratske stranke, a na izbornoj listi “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” nalazi se na 77. mestu.

Učešćem na ovoj izbornoj listi, kaže da je želela da se na nešto aktivniji način angažuje u stvaranju uslova za “pravedan, bolji i dostojanstven život u našem društvu”.

“Jer ono zaslužuje vlast koja će brinuti o potrebama svih građana, a ne isključivo o svojim”, ističe Tonković.

Kada je u pitanju cilj koji želi da ostvari, Tonković kaže da bi joj prioritet bio ponovno uspostavljanje ideje o javnom dobru i konkretna dela koja će dovesti do toga da ono bude zajednička vrednost.

“On, naravno, obuhvata brojne promene stanja u kojem se naša zemlja sada nalazi. Konačno, taj cilj podrazumeva stvaranje srećnog društva slobodnih ljudi”, zaključuje Nela Tonković.

Uz nju, kandidati iz Subotice za narodne poslanike na izbornoj listi “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” su i komercijalista Robert Šebek (SSP), koji je 87. na listi, strukovni inženjer zaštite životne sredine i zaštite na radu Aleksandar Ilić (NS), koji se nalazi na 179. mestu i medicinska sestra Aniko Pilipović (SSP), koja je 193. na listi.

Kanditati iz Subotice na osam izbornih lista

Od ukupno deset do sada proglašenih izbornih lista, Subotičani se kao kandidati za narodne poslanike Narodne skupštine nalaze na čak osam.

Najviše ih je na izbornoj listi “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”, gde je predložen ukupno 31 kandidat iz Subotice, a takođe ima mnogo kandidata koji su iz okolnih mesta.

Po četvoro kandidata iz Subotice za narodne poslanike imaju liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, “Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” i “Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović”.

Na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” nalazi se troje kandidata iz Subotice.

Po dvoje kandidata iz Subotice za narodne poslanike imaju izborne liste “Ivica Dačić – Premijer Srbije” i “Suverenisti – Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS)”.

Na izbornoj listi “Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju” nalazi se samo jedan kandidat iz Subotice za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari