Zavetnici iz Aranđelovca tvrde da su njihovu aktivistkinju napale pristalice SNS-a 1Željko i Sofija na terenu pre napada Foto: Privatna arhiva

Dok su delili izborni materijal u aranđelovačkom naselju Kolonija fizički su napadnuti aktivisti Srpske stranke zavetnici Sofija Pajević i Željko Čorlija koji tvrde da su to učinili istaknuti članovi SNS-a iz ovog grada Vladimir Vuković i Vladimir Dimitrijević.

Student Željko Čorlija (22) i njegova stranačka koleginica Sofija Pajević (26) danas su delili izborne letke i flajere Stranke Zavetnici po zgradama aranđelovačkog naselja Kolonija. U Ulici Zmaj Jovinoj u blizini prodavnice „Jezero” oko 12 sati i 30 minuta primetili su da ih neko prati kolima.

Zavetnici iz Aranđelovca tvrde da su njihovu aktivistkinju napale pristalice SNS-a 2
Primetno crvenilo posle šamaranja na licu Sofije Pajević Foto: Privatna arhiva

Iz automobila su izašla dvojica muškaraca, ispostaviće se kasnije Vuković i Dimitrijević i počeli da im dobaciju uvrede i pretnje „džaba krečite” i „nemojte da vam sad polomimo noge”.

– Od ranije smo čuli da se aktvisti SNS-a na ovom području već duže vreme bave zastrašivanjem onih koji su druga politička opcija. I pre su napadali ljude sa naše liste ali do danas samo verbalno, nikada fizički, priča Čorlija za „Danas”.

Tako je počelo ovog podneva u Koloniji.

– Vuković je krenuo na Sofiju i počeo da je udara laktom. Ona je izvadila telefon ponadavši se da će se on skloniti kada vidi da ga snima. Onda su njih dvojica reagovali derući se na nas „nemojte da nas snimate” i „na šta to liči”. Rekao sam im da ne napadaju devojku na sred ulice a onda se uz komentar „ko napada?”, Vuković zaleteo, pomerio joj telefon u stranu a potom ošamario, kaže Čorlija.

Potom su napadači krenuli ka vozilu ali se Vuković ponovo vratio.

– Uhvatio je Sofiju za vilicu, jako je stegao i oteo joj sav izborni materijal. Zatim ju je ponovo ošamario, nastavlja naš sagovornik.

Tek tada su seli u kola i odvezli se.

– Iskreno, bio sam oduzet od straha jer sam se uplašio da joj nije teško povredio vilicu, iskren je on i još vidno pod sresom dok prepričava današnji nemili događaj.

Sofija Pajević, sa vidnim crvenim otiscima od šamaranja na licu i on otišli su odmah u Hitnu pomoć gde su je pregledali. U izveštaju Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Aranđelovac koje je potpisao lekar Stefan Jovanović stoji „da ima bol u predelu gde je zadobila udarac” kao i da je „vidno uznemirena” i glavna dijagnoza da je u pitanju povreda koja spada u grupu povreda glave.

U aranđelovačkoj policiji dali su izjavu, dobili službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana koju je u 14 sati i 50 minuta potpisao Srđan Jovićević, ovlašćeno službeno lice i rečeno im je „da je to to”.

– Samo su nam uzeli izjavu i rekli to je to, možete da idete. Nikave dalje informacije da li će biti privedeni ili saslušani, ističe Čorlija.

Zavetnici iz Aranđelovca tvrde da su njihovu aktivistkinju napale pristalice SNS-a 3
Nalaz lekara aranđelovačke Hitne pomoći Foto: Privatna arhiva

U trenutku napada Sofija i on nisu znali imena napadača ali su ih potom prepoznali u Stranci Zavetnika, a novinaru „Danasa” su sem dokumenata iz Hitne pomoći i policije dostavili i njihovu sliku.

– Naši članovi su pronašli njihove fotografije na društvenim mrežama SNS-a Aranđelovac. Ispostavilo se da su obojica i Dimitrijević i Vuković zaposleni u JKP „Bukulja”, s tim što prvi čak ima i neku funkciju u ovom komunalnom preduzeću. Obojica su istaknuti članovi lokalnog SNS-a a napad se dogiodio za vreme kada su trebali da budu na poslu, u sred njihovog radnog vremena, koje oni iz firme na budžetu očigledno provode na ovakvim terenima, zaključuje Željko Čorlija.

Zavetnici iz Aranđelovca tvrde da su njihovu aktivistkinju napale pristalice SNS-a 4
Službena beleška o napadu iz policije Foto: Privatna arhiva

U stranačke prostorije aranđelovačkih Zavetnika tokom današnjeg dana je stigla vest da je još dvoje njihovih aktivista napadnuto danas pred početak izborne tišine ali ovog puta samo verbalno.

Ovakave pokušaje agresije, batinanja, zastrašivanja i vređanja, koji im se ne dešavaju prvi put Zavetnici u gradu pod Bukuljom tumače strahom naprednjaka jer kako stvari stoje „gube dosta glasova” na izborima od ove stranke.

Na verbalno nasile su se bili već navikli ali nisu mogli da poveruju da mogu da dožive i fizičko nasrtanje na njih.

Ni četiri sata posle ovog napada i incidenta u Ulici Zmaj Jovinoj u naselju Kolonija članovi Srpske stranke Zavetnici nisu imali bilo kakvu informaciju da su privedeni ili makar saslušani napadači na njihove mlade aktiviste.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari