Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je na kraju radne posete Brazilu da dve zemlje u potpunosti dele stavove o trenutnim dešavanjima u svetu i blisko sarađuju u međunarodnim organizacijama, pre svega u UN.

 „Brazil je jedna od najdinamičnije rastućih svetskih ekonomija, čije se kompanije intenzivno interesuju za plasman kapitala izvan američkog kontinenta. Očekujem da će izvanredni politički odnosi dati zamajac projektima u Srbiji, pogotovo u domenu poljoprivrede i izgradnje infrastrukture“, rekao je šef srpske diplomatije novinarima u Braziliji.

Jeremić je imao susrete s ministrima spoljnih poslova i odbrane Antoniom Patriotom i Selsom Amorimom.“Analizirali smo trenutni presek stanja u bilateralnim odnosima i dogovorili plan zajedničkih aktivnosti za narednu godinu“, izjavio je srpski ministar.

Šef diplomatije Brazila istakao je da je njegova zemlja veoma zainteresovana za produbljivanje saradnje u oblasti trgovine i investicija. „Postoji dosta značajnih brazilskih kompanija koje su zainteresovane za investiranje u Srbiju. Želimo da podržimo srpski narod na putu stabilnosti i ekonomskog i socijalnog razvoja“, rekao je brazilski ministar na konferenciji za novinare.

Brazilski ministar je naglasio da ga je „izuzetno obradovala“ informacija da u Srbiji postoji interesovanje za otvaranje centra za studije Brazila na Beogradskom univerzitetu, i da će njegova vlada to svakako podržati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari