Jadranka Joksimović: Demokratije međusobno ne ratuju

Autorski tekst ministarke zadužene za evropske integracije za Danas povodom 60 godina EU

Ostavite komentar


  1. Ovo je uglavnom netacno, mada verovatno dobronamerno. Demokratije redovno ratuju, i medjusobno i protiv drzava za koje procene da su nedemokratske, a i u gradjanskim ratovima. Ratovi devedesetih u Jugoslaviji su bili medju republikama-drzavama koje su sve vec bile demokratske i odrzale visestranacke izbore. Nas je bombardovala koalicija NATO a i mi smo bili uveliko demokratija. Vise puta su ratovali Ekvador i Peru. Burski rat je takodje bio medju demokratijama. Englezi su vise puta ratovali protiv SAD i posle nezavisnosti, obe demokratije. Spansko – americki ratovi takodje medju demokratijama. Pa i u Prvom i Drugom svetskom je bilo demokratija na obema stranama. Dalje, i danas je clanica EU, Kipar pod delimicnom okupacijom demokratske Turske, i nema nikakvog resenja. Makedonija jeste demokratska, ali je buducnost neizvesna. Dakle, treba preispitivati sve fraze iz recnika EU

  2. Елементарно је нетачно да демократије међусобно не ратују.Јадранка да да оставку .И Хитлер је демократијом дошао на власт.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.