Janjić: Članstvu u EU možemo da se nadamo najranije 2030. godine

Ostavite komentar


  1. Evropa 2030 moze lako da nestane. Srbiji je dovoljno da se otarasi raznih parazita i hijena. Da jaca sama u sebi… vec sada!

      1. Kada se Srbija otarasi parazita i hijena kao i ptica grabljivica (kondora i sl) ima sanse. Ovako … neka joj Bog pomogne. Zaglavice u Savamalu (odn Savinu mahalu).

      2. СНС, СПС, ДС СПО, покрет социјалиста, Мишковић Карић, неко и још хиљаде лопова

        1. Nece ostati niko posle toga ?? Jedino Toma-diploma i njegova izmisljena evroazijska unija. Tamo negde to Tokija.

  2. Uvek imamo Evroazijsku uniju sa doajenom takvog vida integracija, gospodinom Mladjanom Djordjevicem. Djilasovim kumom i najblizim saradnikom.

    1. Uci ce ti ali ce se raspasti? Kada budemo usli. Mnogo bolesno.

    2. Ja mislim da vas nikada neće primiti u EU.Ni ste vi za Evropu.Vi ste Ruski potrčko, a ni oni baš nisu prevrući za vas.Niko vas neće. Nije mi jasno zašto,kada ste tako fini.Ha,ha,ha.

      1. @Mitrovčanac

        Ali zato vas „svi hoce“, zato vam i ne ukidaju vize za EU dok vam je maticna Albanija u EU integracijama iza Srbije. Cudo jedno kako ste „popularni“ i kako vas „obozavaju“.

      2. Bitno je da tebe(vas)hoće svako!!!Veoma si(ste)podašni tj.lako vas je imati!!To ste dokazali kroz istoriju(znam iz koje si nacije iznikao)!!!

      3. Istina.
        Ali, ko hoce mali ISIS u Evropi i Trojanskog konja Saudijske Arabije u Evropi?
        Pa, evo, Holandjani ne znaju sta sa jedinom albanskom drzavom da rade pa traze ponovno uvodjenje viza Albaniji.
        A, o UCK/ISIS-u oni znaju sve.
        Drzace vas izolovane kako bi osigurali da ne pocnu teroristicki napadi u EU.
        Srecno, zemo 🙂

        1. Javlja se ponovo narkodiler Joca -Amsterdam. U znak zahvalnosti za prevremeno pustanje iz apsane, obecao je da svojim komentarima opravdati takav postupak.

      4. Sto vole ovi SIPCI da citaju nase novine i da vise na nasim portalima to je cudo ne vidjeno!!

      5. @Mitrovčanac

        Vas ne da nece primiti u clanstvo EU nego vam nikada ni vize za EU nece ukinuti. Ne znam samo zasto vas nece u gostima kada ste tako „uberevropljani“.

      1. A,………..ona jadna se tako trudi svojim (u poslednje vreme) nadahnutim i prepoznatljivim komentarima u želji da osvetla obraz svojim (pomalo učmalim) kolegama, a vi ste navalili na nju kao osice na lubenicu. Baš ste na kraj srca.

  3. Imali su poslanici prilike da mu to postave, ali su ipak odlučili da ga bojkotuju.

    1. Pa on moze da odgovori na ta pitanja i da mu ih niko konkretno ne postavlja ako hoce i ako zna sta treba. Problem je sto on nema pojma kakva je nasa strategija sa bilo kojim drzavnim interesom. Uopste nije stvar u tome da li je njegova strategija dobra, ili losa, problem je sto je on ocigledno nema. A sve iz razloga da se ne zameri ni jednom svom glasacu. Obmanjuje ovaj neuki narod presipanjem iz supljeg u prazno, sto generalno najbolje pali kod Srba. Ja ne mogu da verujem da nama vladaju ljudi, evo vec deceniju koji nemaju ama bas nikakav stav, niti plan o bilo cemu, vec pricaju i trtljaju o svemu i svacemu toliko uopsteno i pausalno kao kada se pet lezilebovica sretnu ispred dragstora na pivu. Upravo je na tom nivou politika drzave po pitanju svakog strateskog cilja Srbije. Hoce u Evropu, ali kad bi nekako mogli mi tamo da budemo glavni, ili kad bi se Evropa eventualno raspala (kao da ce to nama ikako popraviti situaciju), hocemo i da priznamo i da zadrzimo Kosovo, hocemo sa Rusima, ali pod uslovom da Evropa i dalje puni parama iz svojih fondova, pljuju konstantno po Americi a sa druge strane ocekuju nekakav fer odnos sa njihove strane i eventualno neku pomoc. I sve tako neke pijacarske fore koje nigde ne pale, osim kod zabludelog dela Srbije koji uporno laze sam sebe i sve dublje i doblje tone u nebulozu iz koje skoro da vise ne mozemo da se iscupamo. I da su mu postavljali pitanja odgovori bi mu bili u principu: “ E, sad cu da vam kazem…“, a nastavak je :“Nista necu da vam kazem!“, sto je lajtmotiv njegove vladavine koja ce nas odvesti u potpunu propast, to je sasvim sigurno. A onda cete vi da kuckate komentare protiv opozicije koja uopste i ne postoji i smisljati i dalje protivnike koje vam on stvara u svom virtuelnom svetu da bi ikako opravdao to sto nema pojma sa zivotom i sto ovu drzavu vodi u propast. A sve vas je ubedio da to neko drugi radi i sedam godina i pored toga sto je apsolutna vlast stvara iluziju u narodu o sebi kao da je u stvari on opozicija koja nema mogucnosti da nesto uradi jer ga neko sprecava u necemu. Vama svaka cast, samo nastavite da mu dajete podrsku bez sekunda razmisljanja i preispitivanja kolikim vas budalama pravi. To ce sigurno biti najbolje za Srbiju. Ucaurite se u krilu vase stranke, terorisite ostatak Serbije zarad nekih povlastica minornih i Srbija ce na takav nacin sigurno procvetati i biti cenjena svuda.

      1. Bilo šta dodati bilo bi suvišno. Ovo je realna, najrealnija, slika i prilika današnje – a po svojoj prilici i shodno tradiciji – i buduće Srbije. Narod u većini neozbiljan, polupismen, ne shvata ništa, naučio da tavori, da mulja kako može, da se inati na sve i svašta, da kontrira svakoj zdravoj logici, da soli pamet drugome, da večito gviri u tuđe dvorište, da veliča i podržava budale koji su mu idoli, da seče granu na kojoj sedi,…………..i ne mogu više da nabrajam. Ima toga mnooooooogo. I šta onda očekujemo? Pa ništa, batrgaćemo se tako, valjati u blatu, smanjivati se kao populacija i izumirati lagano,……….i na kraju nestati sa ovih prostora. Ambis, koga priželjkujemo, nam je širom otvorio svoja vrata i samo treba da pohrlimo u njega.

  4. Moguce ,

    da je. Janjic u pravu .

    Ovim komentarom bih zeleo da se obratim redakciji Danas-a .
    U poslednje vreme veoma je izvesno da preovladava osecanje defetizma kod
    istinski progresivnih i reformatorski orijentisanih politicara i analiticara .
    To je , sustinski receno deo legitimnog i transparentnog procesa kada su u pitanju
    kuce koje nas korektno izvestavaju o stanju u drustvu i dogadjajima koji su vazni .
    Molim vas , ipak da prilikom gradjenja i utvrdjivanja strategije vaseg medija uzmete u obzir da ste veoma kriticki pozicionirani u svojoj sferi operacija , sa jedne strane skoro usamljeni u moru propagandnog djubreta , ali sa druge strane vise od polovine nacije se informise preko vasih vesti , verujuci vam .
    Komentari koji meni govore da za mog zivota ( 60 trenutno ) postoji mala sansa da moja drzava bude normalna kao i mnoge druge , ne znam kako bih vam opisao kako se osecam kada to citam , nije za stampu . Ovakvo izvestavanje moze samo da pomogne onima koji trenutno vladaju Srbijom .

    1. to je rekao i Makron, Merkel itd., za one koji umeju da citaju i slusaju.
      i kada se oni promene tesko da ce stav da se promeni, posebno kada se drzavama kandidatima glavna spika svodi na ‘ako ne postanemo deo EU, bicemo problematicni’.
      mislim, sto bi ih EU takve primila? nije EU humanitarna organizacija. je li biste ih vi primili da ste EU?
      istina pomaze ljudima da ne gube vreme i cekaju 2 godine po 2 godine po 2 po 2 po 2 po 2 po 2…

  5. Nemate potrebe da komentirate sta govore zvanicnici EU. Oni samo potvrdjuju stanje kod nas. Mozemo u EU za godinu dana ali sve zavisi od nas pod hitno promeniti politiku prema zapadu i EU uspostaviti visoku saradnju i partnerski odnos prihvatiti sve zakone i pravila koja vaze isto onako kao sto su to uradili Bugarska i Rumunija. Praznim pricama nezadovoljstvu sa izvestajima nema mesta izjasnite se dali stvarno hocete u EU i radite na tome bez pogovora. Dosta nam je trabunjanja kojekakvih samoproglasenih analiticara nema nikakvih tajni stvari su veoma proste i jednostavne samo ih oni komplikuju iz samo njima poznatih razloga.

    1. @Roko, za vašu informaciju, to smo maltene uradili. Još samo da priznamo Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji… Iako neke članice pokazuju rezervisanost po tom pitanju.

      1. Nismo mi baš ništa uradili, ni „maltene“, ni na bilo koji drugi način!
        Mi samo ih samo godinama zamajavamo i obećavamo kako ćemo nešto uraditi. Jednog lepog dana, a možda čak i ranije. Uvek i samo futur.
        Ali primedbe iz Evrope su u svakom izveštaju uvek manje više iste: nepostojanje pravne države, nepostojanje slobode štampe, užasna korupcija, a od kad je Vučić na vlasti, još i urušavanje i uništavanje institucija države.
        Da, tu je i Kosovo. Ali Kosovo našim političarima odlično dođe kao izgovor i dimna zavesa za skrivanje svega ostalog što nam, PORED Kosova, još zameraju.
        Uostalom, niko nas nikad nije zvao u EU, mi smo sami podneli molbu za članstvo. A odgovor je uvek bio isti: „gospodo, možete u klub, ali pravila su ta i ta. Ako ih poštujete, dobrodošli ste, ako ne, žalimo slučaj“.
        I ne, nećemo NIKAD ući „pod našim uslovima“, kako se još Koštunica svojevremeno busao u gudi!

        1. Da je za clasntvo u EU zaista potrebno ispunjavanje standarda i pravila, ni Hrvatska, ni Rumunija, ni Bugarska ne bi bile primljene a neke koje su primljene bile bi izbacene. Uvek se tu radilo o politici i interesima glavnih drzava u EU.

          1. One su sve to prihvatile i potpisale ali ponasanje je nesto drugo EU vrlo dobro zna ko kako radi i pokusava da ih disciplinira posebno po dzepu ukidajuci im dotacije iz fondova za razvoj. Nas problem je u tome sto se mi ponasamo kao uvredjena strina i stalno ocekujemo da nas neko hvali i nudi povoljnosti. Evropljani nisu glupi i nezaboravite da oni imaju puno vise razumevanja za sve nas i dobro poznaju situaciju i nikada se ne zalecu u donosenju odluka. Nasa greska je u tome sto striktno necemo da primenimo sve te propise vec se stalno izgovaramo. Poznati smo da simpatiziramo Rusiju i to nam je najveca greska.

  6. Не мора ни тада! Мука ми је од те ЕУ!

  7. Kad sam bio dete, živeći na selu, uvek me je fascinirala scena koja se ponavljala u vreme nekadašnjeg Dana Republike, u narodu poznatijeg kao svinjokolj. Kasapin je uvek jednim klipom kukuruza mamio svinju koja je mirno hodala za njim nadajući se kukuruzu da bi, završila pod njegovoim nožem?! Sada kao odrastao čovek ovo naše „prilaženje“ EU, veoma me podseća na hod te svinje, na te strašne scene iz detinjstva. Stalno nam izmiče taj „kukuruz“, stalno se pomeraju datumi, menjaju pravila, traže dopune, podižu lestvice, izmišljaju nove obaveze ili pronalaze problemi tamo gde ih nema. Neverovatna je infantilnost ovoga naroda? Izgubili smo stotinak godina gradeći Jugoislaviju, utrošili milione života koje smo ugradili u temelje te tvorevine, da bismo danas, opet, izgubili stotinak godina nadajući se da ćemo se konačno domoći tog „kukuruza“, koji će uzgajati neko drugi, ne shvatajući da ne postoji besplaran ručak i da ćemo sve morati da „iskopamo“ svojim rukama i noktima. Dokle ćemo više da se zanosimo raznoim utopijama, dokle više to očekivanje da ćemo negde tamo, dobiti neku „mulećinu“, dokle da bežimo od sebe samih, umesto da u svojoj kući organizujemo sebi život dostojan čoveka?

    1. Mislim da problem jeste u navucenosti. Kada bi nam EU ovog trenutka stopirala sve dotacije i donacije, kada bi odustali i od inace folirantskog priblizavanja i otvaranja poglavlja (koga je iko naterao kukuruzom da sam uredi svoj pravosudni sistem?) kada bi se oslonili na dosegnuti stepen morala u nasem duboko pravoslavnom drustvu gde evo vec petnaesta generacija uci veronauku u skolama a i restituisalo se barem 51% izgubljenog u samoupravnom socijalizmu, ne mislim na obicne gradjane a Vi sigurno znate koliko se njima restituisalo – bice 100%, bez da im vratimo pare koje su relativno uspesno namenski potrosene za infrastrukturu, da nam vrate pare (Kipar je EU?) koje su otisle iz nase zemlje, da ih posteno podelimo kao sto su posteno iznesene kada nismo imali bas nista sa EU, prve godine bi nam mozda bilo crno ali bi druge godine slavili Crveni oktobar u svim bojama a za 29 Novembar – ko ima, taj casti, organizovali bi dostojno. Bilo bi lekovito?

      1. Vaše pominjanje „našeg duboko pravoslavnog društva“ smatram cinizmom. Mi odavno to nismo, ako smo ikada i bili. Zato se i socijalizam, debelo pomognut SSSR-om, tako lepo primio. (Naravno, socijalizam je doneo i dosta dobrog). Mali broj osoba upražnjava ono što ide uz (duboko) pravoslavlje – odlaske na liturgije nedeljom i crkvenim praznikom, molitveno pravilo u domu, post, pomoć nemoćnima, ljudskost (humanost).
        Da smo zaista duboko pravoslavno društvo, više bi se i među sobom voleli, pomagali i poštovali.

    2. Zaista džovane, dokle ćemo se očajnički i ulizički okretati sovjetima i komunorobovlasničkoj Kini u nadi da će nam oni doneti blagodet toliko čekanu?

  8. Uci cemo onda kad nam se sistem vrednosti priblizi sistemu vrednosti EU. Kada pocnemo da cenimo druge, da gradimo dobre odnose sa komsijama kako je to radio Tadic (a ne kako to sada radi Vjerica Radeta), pocnemo da ulazemo u obrazovanje ( a ne u sund Milomira Marica i Sarape), u lepe umetnosti (a ne u Zadrugu), da slusamo lepu muziku (a ne Acu Lukasa i Karleusu) itd. itd. Tako da se slazem sa Janjicem. S’obzirom da se pobrojano ne moze promeniti za narednih 20 godina, siguran sam da je najraniji moguci rok 2040.

    1. Istina.
      Ali, tesko ce se Ceca i „Delije“ iskoreniti kao sistem vrednosti u Srbiji.
      Situacija je porazavajuca po tom pitanju.

    2. Ne bih želeo da Vas uvredim ali, mnogo me podsećate na onu priču sa svinjom. Zar zaista mislite da Bugari, Rumuni ili Hrvati slušaju „bolju muziku“ od nas? Ako je Tadić bio dobar, ili Djindjić, zar nismo mogli tada da postanemo deo EU? Ako sada ne valjamo, zar nismo mogli da postanermo deo EU za vreme tih „dobrih“ predsednika? Budite ozbiljni gospodine, ne zanosite se. Kakav to odnos prema komšijama imamo? Šta im mi to radimo? Priznali smo otcepljenje zapadne Makedonije, dela Crne Gore ili Republike Srpske? Šta mi to radimo komšijama? Mislim da bi se tih otrcanih floskula postidela i ona svinja, koja se polakomila na klas kukuruza.

      1. Pa nismo mogli, u tome i jeste problem. Nije dovoljno da samo na vlast zajase neko i autyomatski Evropa odluci da te uvede pod svoje. Ta analogija sa svinjama je totalno promasena poenta. Ona bi se mnogo bolje mogla primeniti na odnos nasih politicara i naroda, ali ocigledno je da niste kapacitet da sagledate to kako treba vec po sabvlonu znate koga treba mrzeti. Problem je sto se mi iskreno nikada nismo potrudili ni da pridjemo Evropi, a ni da se potpuno distanciramo od nje. Generalno, slatke su pare koje od njih dobijamo, ali za te pare moras ispostovati neke stvari, te pare neces dobiti od Rusa SIGURNo. Inace bi se mi davno zvali „balkanska ruska pokrajina“. A sto se tice para sa Kipra i ostalih mitova, od toga nema nista da bi nama bilo volje sve kada bi se one i vratile u zemlju, pa puta deset. Te price si imao i u doba komunizma o velikom bogastvu koje je kralj stavio na ledja i preneo preko granice. A za uspesnu kradju tih novaca koji su zavrsili na Kipru su najzasluzniji upravo likovi poput tebe koji su i tada toj vlasti koja je nosila tu lovu davali legitimitet ovakvim shvatanjima i pored toga sto je i najvecim budalama bilo jasno sta se u stvari desava. Onog trenutka kad budemo ukapirali da je za nasu situaciju, status u svetu i za sve kako nam drzava izgleda odnos krivice izmedju naseg naroda i stranih drzava u razmeru 80-20% onda mozda i krenemo nekud na bolje, sve dok postoje ljudi kao sto ti optuzujes sve i svakoga osim sebe za nesto sto nije dobro nama pomoci nema. A zasto to radis? Pa, eto, zbog obicnog klipa kukuruza koji nudis i pripisujes drugima.

  9. Članstvu u EU se ne trebamo nadati jer se to nikada neće dogoditi. EU ne želi Srbiju u svom sastavu (tu pre svega mislim na najjače zemlje EU, Nemačku i Francusku, ali i naše susede Hrvatsku i Sloveniju). A vrlo dobro znamo da bez konsenzusa nema ni članstva. Državu nam namerno razbijaju zadnje tri decenije, jasno nam stavljajući do znanja da je samo nepostojeća Srbija dobra Srbija. Kada to konačno shvatimo i počnemo da radimo u interesu svoje zemlje, lakše ćemo odrediti i put kojim dalje treba ići. A svoje prirodne saveznike imamo već vekovima i ne treba ih se odricati zarad šarene laže zvane EU.

    1. Tako misle svi u Srbiji, ako ti je to uteha. Zato i jesmo u blatu. Takav nacin razmisljanja nas je unistio. Umesto da se pogledamo u ogledalo i da shvatimo da negujemo sund i kic svake vrste (ne samo u politici) i da se potrudimo da sistem vrednosti priblizimo Evropskom, i da se resimo nekulture, sunda i kica (koji nas kao kancer razeda), mi pricamo o zaveri i tome kako nas svi mrze. Kao kad detetu uzmete igracku. E pa daleko cemo tako dogurati.Pozdrav sa zapada!

      1. @Dragomir

        Imas npr. Albaniju, drzavu u kojoj obozavaju Amerikance, NATO, uveli sankcije Rusiji, priznali „realnost na Kosovu“ i cak pripomogli na kreiranju te i takve „realnosti“ te su ipak u svemu iza Srbije, od stranih ulaganja, do EU integracija. Sto se tice sunda, ja zaista sumnjam da ti zivis na zapadu jer sam i ja ziveo na zapadu, i sunda i to ne samo u muzici i tamo ima koliko god hoces, dok su te „evropske vrednosti“ koje spominjes vrlo relativne.

        1. Pošao bih od Vaše reči „relativne“. Naime, u toj reči leže mnoge zamke, obmane i zablude u nas. Zašto? Vrlo prosto zato što mi skoro sve izokrenemo, imamo naviku da od nečega nešto oduzmemo ili da mu dodamo, iskarikiramo, crno zamenimo belim i obratno, od vrapca napravimo magarca,…………itsl, drugim rečima sve izrelativizujemo i onda je tu naš teren za dejstvo. Primer je Vaše objašnjenje za „evropske vrednosti“ apropo nekog ličnog iskustva. Pa naravno da ni na zapadu ne cvetaju samo ruže, teče med i mleko, lova pada s neba, vlada opšte blagostanje,……..i to je i iole razumnom čoveku poznato. Trebalo bi ogromno vreme nabrojati sve, samo, makar važnije probleme, loše stvari, brljotine, promašaje, poteze,……kojih ima u EU, ali je to u ogromnoj meri, i znatno i očigledno, manje nego kod nas. Zar to nije dovoljno da uvidimo naše slabosti, mane, propuste,…….to polako otklonimo, urazumimo se,…….i uhvatimo priključak, koliko se to može, sa naprednim i pristojnim svetom pre svega radi našeg dobra i bolje egzistencije?

        2. Uz svo postovanje, ali smo se verovatno kretali u razlicitim zapadnim krugovima. Zato imamo i razlicita iskustva.

        3. Nemoj zaboraviti da je Albanija do pre trideset godina bila otprilike jedno dva veka iza nas po razvijenosti. I ti i ja mozemo da se kladimo u sta hoces da ce Albanija ako mi ovako nastavimo za desetak godina biti daleko ispred nas. A vi i dalje pustajte filmove kako niko od Evrope i Amerike nema koristi. Ja cu da ti navedem jedan prost primer posto vidim da ovde pominjete neke susedne zemlje kao sliku kako je nebitno biti u Evropi. Pre trideset godina si imao fizikalce iz Rumunije za dve marke po danu i od Bugara si mogao da dobijes sve za crvenu, ili dve, gde su sada ti ljudi? Ima li ih po Srbiji? Da li ih u zivotu uopste interesujemo? A mi cemo i dalje pricati bajke o propasti Evrope, o tome kako su se neki zeznuli sa Evropom i ocekivati neku svetsku kataklizmu koja ce pogoditi sve osim nas i onda cemo zemaljsku kuglu imati samo za sebe, pritom se ne trudeci da ista ucinimo da popravimo kvalitet zivota u ovoj drzavi. Ljudi, probudite se, ne zivvimo mi nista bolje zato sto smo izvan svih tokova u svetu. Nece nas niko, ni Ameri, ni Nemci, pa ni Rusi (oni milsim narocito). Generalno se mi trenutno ne pitamo ni oko cega, bitno je da ne zavrsimo tamo gde ce kontrolisati nase politicare da ne mogu da kradu, sve ostalo prepustamo mitomaniji. Valjda nam je tako lakse kad kao sebi svoju glupost podvedemo pod uticaj neceg sto je iznad nasih mogucnosti.

    2. U pravu si Dejane, trebamo se okretati onim narodima i zemljama koje su nam veciti prijatelji i nikada nam nazao nisu nista ucinili. iy EU treba uzeti nesto dobro za nas, zakone i postovati ih, a mi smo do sadaiz EU prihvatili sve ono najgore po nasu Srbiju i narod. Nema nama opstanka pod kapom Briselskom. mnogo su nam zla naneli ta gospoda. I ne treba da se pecamo na jeftin mamac i lepe price. NJima treba Kosovo zarad bogatstva koje tamo postoji i zarad priblizavanja Rusiji pa smo im jos mi prepreka. Onaj govor Predsednika Vucica u Skupstini nije mi ulivao nikakvo poverenje niti jasnocu sta mi hocemo i gde ce da idemo.

  10. Srbiji je najbitnije da reformise svoje drustvo i usvoji standarde kao u EU, da nam uslovi zivota makar priblizno budu kao u EU, a sam trenutak pristupanja nije toliko ni bitan.

    1. E pa nije i ne relativizujte. Možeš da urediš društvo i usvojiš zakone, ali ne možeš da podigneš privredu a time i iskoreniš korupciju i da narod bude motivisan da poštuje visoke standarde osim ako si unutra, član EU. To je bescarinski trgovinski blok a ne klub obožavalaca paunova. Efektivno za biznis mi smo kao pod sankcijama jer smo jedino parče Evrope gde su rampe, dozvole i radne vize. Glavna poenta je ekonomska i ne može se postići van EU.

  11. mi u EU pod ovom vlašću nikad nećemo ući. Očigledno su oni samo deklarativno za EU zarad glasova i podrške od te iste EU a na putu ka EU ne rade skoro ništa. Čak i nazadujemo i to po najvažnijim pitanjima za ulazak kao što su mediji, pravosuđe i odnosi sa komšilukom.

  12. Nije da se otvaranje poglavlja ne dešava zbog „unutrašnjih problema EU“ nego jer nema nikakvog napretka. To je fini način da se kaže nazaduje se u svemu i grabi se ka Rusiji. Kriterijumi za poglavlja 1-34 su jasni i jednaki za sve, a premijerka Brnabić je sama rekla da nismo spremni za EU i treba joj vremena. Rekao je i Bašar Al Asad da za demokratiju treba vremena, to je diktatorski štos. I celo ovo odvraćanje od važne priče sa ratom oko 5 hektara zemlje je samo taj rad. Sve je gore nego pre 10 godina: ne rade institucije, sudstvo propast, izbori namešteni, na tv opet propaganda, milicija hoće da bije, vratio se govor mržnje, ljude na ulici dižu u vazduh, korupcija duboka, veliki tajni ugovori bez tendera, ekonomski rast 2009-2019 oko nule, privatni sektor ugušen, javni sektor partijski ATM, svakodnevne varnice sa svim zemljama osim Rusije, Kine i ex-nesvrstanih nedođija. Poglavlja su ispregovarali Rumuni za 2 godine, Hrvati za 5, i Crnogorci su pri kraju a mi smo zatvorili DVA za 7 godina. Vi koji mislite da vas ova vlada vodi u EU ili bilo kuda napred ste kratko i jasno – glupi. Vi koji protestujete ne bavite se dnevnim trivijalnostima nego svaki protest posvetite nazadovanju u jednoj oblasti.

  13. Gospodo. Kriminal nas ubije i u Srbiji in na Kosovu. Vlade se tako ponasaju kao da njima sve pripada. Omladina je vec u EU (dobro skolovani). Slobodu kretanja imate. Sta ce vam EU? EU Prosirenje je pocelo jer su im trebali trebali trziste za svoju robu i jevtina snaga. Sve se odluci u Briselu. Ja zivim vec 36 god u Svajcarsku. Oni nece u EU. Meni se provraca kad vidim kako vas/nas politicari truju i seju mrznju samo da bi ostali u vladi. Puno ludi mrze Janjica, ali on je realista. A danas skoro niko nece cut o realnosti samo hoce cut bajke. Meni je zao za sve ljude koji su umrli da danas nas EU jase. Ali kad mi jednog drugog jasemo, zasto oni ne nas. Poz svima i molim vas da objavite moj komentar, posto cenim vas list.

  14. A do tada mi mozemo da se promenimo u pogledu zelje ulaska u Evropsku Uniju, sve vise ukazuju na to da nas ne z ele kao clanove.samo lepo to pakuju u celofan.

  15. Mislim da Srbiju ne treba da brine toliko kada će ući u Evropsku uniju, već da poboljša životni standard svojih građana, nezavisno od toga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.