Janjić: Od Lajčakove plate mogle da se naprave škole i bolnice, efekat bi bio veći od njegovog posredovanja u dijalogu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

“Miroslav Lajčak specijalni predstavnik EU nije ništa uradio do sada na unapređenju dijaloga Beograda i Prištine, a mandat mu je produžen za još dve godine. Može samo da se pohvali mapom puta do ničega – do tablica. Izbor Lajčaka je najgori prikaz stanja u kome se nalazi dijalog Beograda i Prištine i to je i žalosni prikaz u kome se nalazi čitava Evropska komisija i Evropski parlament“, kaže za Danas Dušan Janjić iz Foruma za entičke odnose.

On napominje da niko do sada nije čuo Lajčakov plan, ali ni komentar na produženje mandata, ali on je očigledo zadovoljan tom odlukom i ogromnom platom koja sigurno iznosi oko 50.000 evra.

”Za njega i njegove saradnike godišnje se izdvoji par miliona evra i sa tim novcem mogle su da se naprave škole i bolnice i efekat bi bio veći od njegovog posredovanja u pregovaranju“, kaže Janjić i dodaje da su dosadašnji Lajčakovi rezultati nikakvi i da je sada jasno da je izmislio navodni susret Kurtija i Vučića da bi mu mandat bio produžen.

Janjić podseća da se Lajčak kvalifikovao za “taj posao“ još u Bosni i Hercegovini, a potom i u Crnoj Gori, kada je nestao i da bi EK trebalo da ga imenuje za kalifa za međunarodne odnos doživotno.

“On je idealan predstavnik EU koji ništa ne radi, osim što prikriva stvari i učestvuje u manipulacijama”, napominje Janjić i dodaje da je za region bolje da u njega ne svraća Lajčak, jer kad god svrati uslede barikade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari