Janko Baljak: Neće biti slobodnih izbora, već je kasno

Reditelj Janko Baljak za Danas o nasilničkoj prirodi aktuelnog režima, protestima i razlozima za pobune građana, kao i odgovorima opozicije na društvene probleme

Ostavite komentar


  1. Nema ništa od toga.
    I sledeće izbore treba bojkovati, ali složnije i masovnije.

  2. Naravno da nema. Zar će ovi bez sile i nasilja da predaju nekome vlast? Treba samo opšti narodni bojkot i protest baš tog dana protiv izbora jer su nelegalni zakonski.

  3. Tako je, slobodnih izbora neće biti sve dok ih Vučič raspisuje.
    Koji razlog ima Vučić da raspiše slobodne izbore, na kojima postoji makar minimalna šansa da ih izgubi? Nema ni jedan jedini razlog!
    Zato će pokušati da održava privid i raspisivaće svoje smešne „izbore“ sve dok bude u mogućnosti da tako radi. Dokle će moći da tako radi i urušava državu i društvo, teško je reći, ali sigurno je da to neće moći večno!

  4. Ovome je najveci domet sto navija za CZ i logoreicno napada golmana Partizana Stojkovica zbog neke od poslovicno spornih sudskih odluka u korist CZ. Btw, gradjani Srbije cak i u uslovima ovakve autokratije i otete drzave vlast moraju menjati iskljucivo na izborima koji ce biti odrzani uz jako prisustvo EU i OEBS i uz postovanje svih zahteva prave opozicije. Sve druge revolucionarne opcije koje zastupaju ovakvi neodgovorni likovi vode u dugotrajnu anarhiju kakva najvise odgovara sadasnjim vlastodrscima i njihovim batama i nevoljama koji diriguju kriminalno podzemnom strukturom.

  5. Oktroisana vlast neće nikada mirnim putem, a naročito ne na izborima predati vlast. Znaju to i radikali i njihov radikalski predsednik. Može im se. Samo dokle?

  6. Šta nas sprečava da sutra krenemo u opštu građansku neposlušnost , zašto čekamo termin za izbore

  7. Odlicno je sve receno. Zar cemo cekati da nas deca tj.studenti koji su apoliticni spase ? Sistem se izgleda samo moze menjati tako sto se ljudi u njemu promene i neki od njih procesuiraju. Nisu bas svi losi.

Ostavite komentar


Politika

Vulin je bezbednosna pretnja po Srbiju: Sagovornici Danasa o učešču bivšeg šefa BIA na bezbednosnom skupu u Rusiji 9

Vulin je bezbednosna pretnja po Srbiju: Sagovornici Danasa o učešču bivšeg šefa BIA na bezbednosnom skupu u Rusiji

Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, odbrane i šef Bezbednosne-informativne agencije, po izboru Aleksandra Vučića, koji se nalazi na crnoj listi SAD i koji je odlikovan u nekoliko navrata ordenjem Ruske Federacije zbog uspešne saradnje u “oblasti bezbednosti”, trenutno se nalazi u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na lični poziv sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.