Janko Veselinović: Napad na ljude iz SSP pokazuje da Novi Sad liči na Nemačku tridesetih godina 1Foto FoNet Ana Paunković

„Tražimo hitno hapšenje nasilnika iz Srpske napredne stranke koji su danas fizički napali i pretukli Maru Puškaš, pokrajinsku poslanicu i doktora Vladimira Vrsajkova, presednika GO SSP-a u Novom Sadu, saopšteno je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Kako dodaje, Srpska napredna stranka je dovela do toga da Novi Sad liči na nemačke gradove 30 godina prošlog veka.

„Prebijaju se i zastrašuju politički protivnici, a opozicioni aktivisti i oni koji drugačije misle su praktično van zakona i predmet progona. Novi Sad je na dnevnom nivou postao grad fizičkih napada ili zlostavljanja ljudi drugačijeg opredeljenja“, navodi on.

Podseća da do danas nije procesuiran direktor Gradskog zelenila Miloš Egić, koji ga je napao i naneo mu fizičke povrede za vreme kampanje u decembru u Budisavi.

„Prijava se izgubila u tužilaštvu. Očito je ovde reč o čvrstoj vezi kriminalaca iz SNS-a i novosadske policije i tužilaštva. Ovaj najnoviji napad traži zajednički odgovor opozicije i građana“, zaključuje Veselinović povodom današnjeg napada na aktiviste SSP-a u Kaću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari