Janko Veselinović: Fizički me je napao direktor Gradskog zelenila iz Novog Sada 1Foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da ga je fizički napao direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo iz Novog Sada Miloš Egić, tokom kampanje opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“ u mestu Budisava kod Novog Sada.

Veselinović je agenciji Beta rekao da su predstavnici opozicionih partija razgovarali sa meštanima Budisave, kada su uočili da ih prate trojica muškaraca.

„Presreli su nas, stali ispred nas i rekli su da se gubimo odatle, a Egić je pitao da li znamo ko je on. Rekao je da, ako ne odemo, dobro ćemo zapamtiti gde smo došli, kad smo došli, i da nas neće biti. Nakon toga mi je prišao, udario me je šakom u stomak, uhvatio materijale koje sam držao u ruci, pocepao ih i napravio mi ozledu na levoj ruci. Tome se priključio i drugi čovek, koji me nije udario ali me je odgurnuo. Napali su još jednog našeg aktivistu, kojeg su udarili i on je pao na zemlju“, ispričao je Veselinović za Betu.

Dodao je da je Miloš Egić „vrlo blizak“ ministru odbrane i predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, koji je 10 godina bio gradonačelnik Novog Sada.

Veselinović je rekao da je nakon incidenta na lice mesta stigla policija i dodao da je otišao u bolnicu, kako bi mu lekari konstatovali težinu povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari