Janko Veselinović: Voleo bih ukoliko bi Vladeta Janković javno progovorio i o onima koji narušavaju opoziciono jedinstvo 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Voleo bih ukoliko bi Vladeta Janković javno progovorio i o onima koji narušavaju opoziciono jedinstvo i koji više vremena provode pričajući o opozicionim strankama nego o režimu – kaže za Danas Janko Veselinović, poslanik iz redova Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga, komentarišući predlog poslanika Jankovića da posreduje u ponovnom udinjenju opozicije, pre svega, u pomirenju stranaka Dragana Đilasa i Vuka Jeremića,

Vladeta Janković je za novi broj nedeljnika Vreme, uz konstataciju da je trećina Skupštine opoziciono orijentisana, istakao da je to ozbiljan potencijal.

– Ono što je za veliko žaljenje jesu trvenja u opoziciji. Ako se ičeg bojim, onda je to da će ovaj opozicioni potencijal u parlamentu biti straćen zbog eventualne eskalacije unutrašnjih razmirica između, pre svega, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde – rekao je on.

Janko Veselinović ističe da je uvek bio u frontu za jedinstvo opozicije.

– Vrlo često kao Don Kihot. Čak sam štetio svojoj organizaciji, posvećujući pažnju zajedničkim ciljevima. U svakom slučaju čin gospodina Jankovića podržavam. Siguran sam da je iskren. Voleo bih ukoliko bi i javno progovorio o onima koji to jedinstvo narušavaju i koji više vremena provode pričajući o opozicionim strankama nego o režimu – kaže Veselinović.

Kako dodaje, “takvih, na sreću, nema u našoj koaliciji Ujedinjeni”.

– To odgovorno tvrdim. I često se sukob smatra i napad na nekoga ko oćuti napad. Pa nije sukob ako vas neko uvredi, a vi oćutite. To je uvreda i o tome treba da se govori. Pored jedinstva o ključnim pitanjima moramo vratiti moralne vrednosti u opoziciono delovanje. Na žalost šteta je opšta. I za one koji napadaju i za one koji ćute. Na kraju „plodove“ ubire režim. Na kraju – puno uspeha profesore – zaključuje Janko Veselinović.

Janko Veselinović: Voleo bih ukoliko bi Vladeta Janković javno progovorio i o onima koji narušavaju opoziciono jedinstvo 2
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Podsetimo, Vladeta Janković je rekao da je „potrebno i poželjno da u opoziciji postoje različita mišljenja, ali ne bi smelo biti preganjanja gde će ko da sedi u parlamentu i borbe oko odbora i potpredsedničkih mesta, koja ne znače ništa“.

– Mislim da je potrebna praktična komunikacija u delovanju. Ako opozicija stvarno želi da ugrozi Vučića i njegov pogubni režim, mora naći zajednički jezik – naglasio je Janković.

Kako je rekao, ako ga budu pozvali pokušaće i da posreduje između opozicionih grupa, ali i da odlično zna „da posrednici na kraju najgore prođu“.

– Pokušaću, pa šta uspem – uspem – poručio je Janković, koji bio kandidat na izborima za gradonačelnika Beograda koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari