Janković: Ne glasajte već birajte 1 Foto:Tviter @APEL100Jankovic

Od dana kada se glasa biće važniji dan posle izbora jer će morati da odgovaraju svi koji su kržili zakone po raznim osnovama.

Zato nije važno samo da glasate, već treba da birate između onoga što vam se nudi, i izaberete normalnu državu i život, rekao je danas predsednički kandidat Saša Janković, pred skoro tri hiljade građana, koji su se okupili ispred Narodnog pozorišta, nakon što su sa njim prošetali centrom grada.

Konvencija je počela minutom ćutanja za žrtve NATO bombardovanja, koje je otpočelo na današnji dan pre 18 godina. Đokica Jovanović, jedan od lidera niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara, kazao je da je pred Jankovićem težak zadatak- da od zemlje u kojoj građani gladuju, a radnici se ubijaju, napravi pravnu državu, a u nju vrati brojne pametne i obrazovane ljude koji su pobegli.

Glumac i reditelj Nikola Kojo je kazao da niko nema hiljadu života već samo jedan, te da je krajnje vreme da se izborimo da više ne živimo „u zemlji gliba, čemera, pukog vegetiranja, u kojoj nam se svakoga dana vređa inteligencija“.

Pozive da 2. aprila biraju Jankovića, koji je predstavljen kao „budući predsednik Srbije“, uputili su i Dušan Duda Ivković, muzičar Nikola Čuturilo, general Sreto Malinović, a program je vodila Tatjana Vojtehovska. Stranački funkcioneri- Dragan Šutanovac, Zoran Živković, Goran Ćirić i drugi nisu bili u prvim redovima, a na skupu nije bilo stranačkih obeležja. Okupljeni su zviždali na pomen imena premijera Aleksandra Vućića, a nosili su natpise „Mi smo Sašini huligani“, „Puko si“, „Zakon je jedan za sve“ i „Više ništa nije smešno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari