Janković:Manipulišu i prete 1

Danas je evropski statistički zavod i zvanično saopštio da je Srbija zemlja sa najvećim jazom između bogatih i siromašnih u Evropi.

Srednji sloj prestaje da postoji, nema nas, izjavio je kandidat za predsednika Srbije Saša Janković u Somboru.

On je istakao da, uprkos stalnim obećanjima aktuelne vlasti, Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju između besparice, mita i odlaska iz zemlje, sa najvećim jazom između bogatih i
siromašnih u Evropi, u kojoj srednji sloj prestaje da postoji.

Uče nas da će sutra biti bolje, a nikada da kažu danas, istakao je Janković.

Razgovarao sam danas sa građanima na somborskoj pijaci i kaže mi jedan gospodin: „Mi smo najgori narod, od nas nema ništa!“ Suprotno! Ništa nama ne fali – niti smo lenji, niti nesposobni, niti neobrazovani! Imamo ljude koji leče svoje komplekse nad nama, istakao je Janković.

On je poručio je i da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu, kako pojedini nastoje to da prikažu uz potenciranje konflikata koji ne postoje.

„Sve te konflikte zapravo prave oni koji nas drže kao taoce svoje nesposobne politike. Niko nas ne mrzi! Putujem po zemljama u regionu godinama i znam da nas niko ne mrzi! Jedini koji pričaju tako jesu isti oni, ili njihovi biološki ili politički sinovi, koji su nas 90. uveli u nešto najgore
što nam se desilo“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, „oni manipulišu tim konfliktima, zastrašuju i nas i svet njima i suštinski nam kažu – „Ako nas ne pustite ovde da radimo ono što mi hoćemo, zapalićemo Balkan ponovo“, saopštio je izborni tim Jankovića.

„E pa neće“, poručio je Janković na gradskom trgu, sa kojeg su se građankama i građanima Sombora obratili i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, i Rade Veljanovski, novinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari